Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Szijjártó: szégyenteljes és szánalmas bohózat, amit a Bolgár Labdarúgó-szövetség tett

Szijjártó Péter magyar külügyminiszernek is megvan a véleménye arról, amit a Bolgár Labdarúgó-szövetség csinált.

Fotó: Szoboszlai Dominik, Szalai Attila, Kalmár Zsolt, Csoboth Kevin, Szuhodovszki Soma, Demjén Patrik és Lang Ádám (b-j), a magyar válogatott játékosai a nemzeti csapat stadionsétáján a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 15-én. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar labdarúgó-válogatott november 16-án Bulgária vendége lesz. MTI/Illyés Tibor
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan nem akarták elhinni, hogy mindez lehetséges, de a Bolgár Labdarúgó-szövetség valóban megtette. Az utolsó pillanatokban is képesek voltak helyszínt váltani az Eb-selejtező mérkőzés megrendezésére, ami ráadásul több mint fontos a magyar válogatott számára.

Egyetlen pont is elegendő ahhoz, hogy a magyar csapat kijusson a soron következő Európa-bajnokságra, bár Marco Rossi hangsúlyozta, győzelemere fognak játszani. Ami még abszurd a történetben, hogy zárt kapus lesz a meccs, így a magyar szurkolók nem élhetik át az esetleges kijutás örömét a helyszínen, vagyis csak részben, mert 300-an így is elutazta Szófiába. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

„A Bolgár Labdarúgó-szövetség által előadott szégyenteljes és szánalmas bohózatot követően a szurkolók kizárása mellett játszik EB-selejtezőt a magyar fociválogatott Szófiában.” – írja a posztjában Szijjártó Péter.

„Információink szerint mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére a helyszínre utaznak, az ő figyelmüket szeretném felhívni arra, hogy a mérkőzés kezdete előtt 17 órakor bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a Levszki stadion előtt.”

„A szurkolók biztonsága és esetleges segítségnyújtás érdekében összesen 4 konzult rendeltem az alábbi helyszínekre: egy konzul a repülőtéren, egy a stadionnál, kettő kollégám pedig a szurkolók által a közös meccsnézés helyszíneként megjelölt helyszínen fog szolgálatot teljesíteni.”

„Baj esetén a magyar szurkolók hozzájuk tudnak fordulni segítségért, vagy az alábbi ügyeleti telefonszámot hívhatják: +359 884628866 Vigyázzanak magukra! Hajrá magyarok!” – üzent a magyar külügyminiszer.