Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
372,07 Ft
Euró
398,15 Ft
Font
471,90 Ft
Bitcoin
65,561 $

Szentkirályi Alexandra: Karácsony minden autósnak tartozik egy futóművel

Szentkirályi Alexandra határozottan és keményen üzent Karácsony Gergelynek, ezúttal a járhatatlan utak kapcsán.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra terve, hogy elzavarja Gyurcsány Ferenc embereit a Városházáról, élen Karácsony Gergellyel. Hamarosan itt vannak a választások, vasárnap minden eldől, többek között az is, hányan fognak szavazni a riválisokra. Szentkirályi nem lépett vissza, várhatóan nem is fog, helyette még keményebben üzen.

„Elég a kátyúkból, elég Karácsonyékból! Budapesten ma az utak botrányos állapotban vannak, különösen a külső kerületekben, így Csepelen is.” – írta a Fidesz főpolgármester-jelöltje felháborodottan a Facebook oldalán, ami mellé videót is mellékelt, újabb részleteket megosztva a programjából.

„A főpolgármester mégis tizedére csökkentette az útfelújítási alapot, bezzeg Gyurcsány embereire volt közel egymilliárdja. Én főpolgármesterként vállalom, hogy évi 50 kilométer utat felújítok. Jobb utakat, Gyurcsány-mentes Budapestet!”

Karácsony minden autósnak tartozik

Szentkirályi Alexandra a videójában kiemelte, Karácsony Gergely a jelenlegi körülmények miatt gyakorlatilag minden autósnak tartozik egy futóművel. Hozzátette, olyan kátyúsak az utak egyes területeken Budapesten, hogy ott még holdjáróval sem tudnának elmenni, annyira súlyos a helyzet.

Szerinte ez nemcsak az autósok problémája, mert a vadi új 1-2 éves buszok is már recsegnek-ropognak, lazulnak ki a csavarok. Megjegyezte, nemcsak veszélyesek a mai utak Budapesten, hanem drága is a pénztárcánknak, hiszen komoly pénzekről van szó. Kiemelte, Karácsony Gyurcsány embereinek fizet, ami miatt tizedére csökkentette az útfelújítási alapot.

Szentkirályi azt mondja, Karácsony mai lomha tempójában 100 évente tudna megújulni a budapesti úthálózat. Helyette ő megtízszerezné az útfelújítási alapot, ami jelentős különbséget eredményezne az utakon, akár már egy éve alatt is.