Lassú növekvésnek indult a szennyvíz koronavírus koncentrációja, Budapesten is

Fotó: Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. szeptember 14-én. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2021. szeptember 14. - 11:51

Többek között Budapesten is emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja, ami arra utalhat, hogy a következő időszakban több fertőzöttet regisztrálhatnak.

A szennyvízminták SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan emelkedik, míg a heti mérési eredmények jellegzetes ingadozást mutatnak – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az egyes városok szennyvíz mintái közül aktuálisan növekszik Budapest, Győr és Kaposvár, míg csökkenés tapasztalható a budapesti agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintája, továbbá Kecskemét, Pécs és Szombathely esetében.

A vizsgált városok többségében (14 helyen) továbbra is alacsony a vírus-koncentráció, míg 8 mintavételi helyen a mérsékelt tartományba esik.