Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Már tudni, ki lehet Donald Trump alelnöke

Korábban mindkét politikus kifejezte, hogy támogatják Trump újraválasztását.

Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje egy interjúban több nevet is bedobott, hogy kikkel az oldalán futna neki szívesen a novemberben esedékes elnökválasztásnak: az egyikük Tim Scott dél-karolinai szenátor, a másik pedig Kristi Noem dél-dakotai kormányzó. Előbbi kapcsán a politikus úgy fogalmazott: „sokkal jobb jelölt számomra, mint saját maga számára”.

Mint ismert, a szenátor novemberben kiszállt a republikánus előválasztási küzdelemből, majd beállt Trump elnöki kampánya mögé. Kristi Noem kormányzó kapcsán pedig a volt elnök azt mondta, „elképesztő volt, ahogy harcolt az érdekemben. Azt mondta, soha nem indulna ellenem, mert engem nem tud legyőzni. Szép dolog volt tőle, hogy ezt mondta”. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Ennek ellenére a kormányzó szerint nem érkezett még hozzá ilyen megkeresés, de Trumppal állandó beszélőviszonyban van. Továbbá érdemes megjegyezni, múlt hónapban a politikus azt állította, már kiválasztotta az alelnökjelöltjét, azonban eddig nem nevezett meg senkit – írja a Portfolio az Independent és a Fox News nyomán.

Nemrégiben Vivek Ramaswamy volt elnökjelölt-aspiránsról és vállalkozóról; Elise Stefanik New York-i kongresszusi képviselőről; illetve Trump egyetlen előválasztáson talpon maradó riválisáról, Nikki Haleyről is szóltak híresztelések. A korábban demokrataként, viszont végül függetlenként induló Robert F. Kennedyt Trump kizárta, mint lehetséges alelnököt – teszik hozzá a cikkben.

Azt is megírtuk, hogy Donald Trump egyre népszerűbb az amerikaiak körében: egy felmérés eredményei alapján Joe Biden elnök népszerűségi indexe jelenleg csak 38 százalék az Egyesült Államokban, míg a volt elnök mintegy 6 százalékkal vezet Bidennel szemben. Ettől függetlenül Joe Biden nagyon akarja az újabb elnökséget az USA élén.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.