Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,95 Ft
Font
460,01 Ft
Bitcoin
61,906 $

Személyiségtolvajt kapcsoltak le a magyar rendőrök

A lengyel rendőrök közreműködésével őrizetbe vettek egy ukrán állampolgárt, aki hamis adatokkal kitöltött magyar útlevéllel bujkált a hatóságok elől.

Fotó: Police.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hat éve göngyölítették fel a budapesti nyomozók három okmányirodai ügyintéző ügyét, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint több külföldi állampolgár kapott magyar magánútlevelet, melyet korábban magyar állampolgárrá honosított személyek adatait felhasználva állított ki a magyar hatóság. Egy svéd állampolgárt 2021. január 31-én fogtak el Németországban – írta a Police.hu. Soron kívül Márciusban érkezik a katonák megemelt illetménye

Újabb feltételezett személyiségtolvaj került rendőrkézreamikor 2021. február 2-án a lengyel hatóságok elfogtak​ egy magyar állampolgár személyes adataival visszaélő ukrán férfit, majd a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a hazaszállítását követően 2021. március 11-én őt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a budapesti nyomozóknak.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a 36 éves ukrán férfit közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ennek során beismerő vallomást tett, majd sor került őrizetbe vételére is.

Elon Musk beperelte az OpenAI-t és annak vezérigazgatóját "árulás" miatt

A techguru azt állítja, hogy Sam Altman és az OpenAI elárulta a ChatGPT gyártójának alapítói céljait, miszerint a profitszerzés helyett az emberiség javát szolgálja.