Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Ezért kérik el a személyi igazolványt az Aldiban

Fontos jogszabály betartása miatt van szükség a néhol talán túlságosan is szigorúnak, adott esetben indokolatlannak tűnő kérésre.

...svg content...Fotó: Az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzlete 2020. február 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az Aldi és más élelmiszerboltok alkalmazottai gyakran kérnek személyi igazolványt az alkoholt vásárlóktól, hogy megfeleljenek a jogszabályoknak. Ennek oka, hogy a kiskorúak is szabadon vásárolhatnak, azonban a boltokban kapható alkoholos termékek miatt szigorú korhatári ellenőrzésre van szükség.

A törvény értelmében ugyanis tilos alkoholt értékesíteni kiskorúaknak, a szabályszegés pedig komoly büntetésekkel járhat mind a bolt, mind az eladó számára. A Mindmegette.hu alaposabban is szemügyre vette, mivel járhat az üzletek és eladók számára az, ha hiba csúszna a gépezetbe. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Ennek alapján pedig rögtön más megvilágításba helyeződnek a dolgok, ugyanis amennyiben a hatóságok szabályszegésen kapják az áruházat, határozott időre az alkoholértékesítési jogot is megvonhatják tőlük, ami már eleve jelentős bevételkiesést eredményezne, ám emellett még pénzbírságra is számíthatnak.

Nem jár jobban a szabályszegésen rajta kapott eladó sem, őt ugyanis jó eséllyel azonnali elbocsátással jutalmazzák, így senki ne lepődjön meg, ha akkor is személyit kérnek, amikor az első ránézésre nem tűnik indokoltnak.

Ebből egyébként akár nézeteltérések is kialakulhatnak, hiszen mint ahogy a lap megjegyzi, bár vannak olyan vásárlók, akik hízelgőnek tartják, ha 20-on túl is személyit kérnek tőlük, olyanok is akadhatnak, akik egyenesen zaklatásként élik ezt meg, ám a fentiek miatt ezt sok esetben kikerülni sem lehet.