Jelentős pénzügyi károkat okoztak a januári szélviharok

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. január 23. - 01:43

Mintegy 50 ezer forintos kárt okozott háztartásonként átlagosan a január közepén Magyarországon tomboló szélvihar.

Már jóval a nyári viharszezon előtt, január közepén komoly gondokat okozott az időjárás Magyarországon. Január harmadik hétvégéjén nagyon erős szélvihar söpört végig az országon. A K&H-hoz a viharos napokat követő hétfőn a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentés érkezett – olvasható a vállalat közleményében.

Elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és megrongálódott tetők miatt fordultak a lakóingatlan-tulajdonosok a biztosítóhoz

Főként Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében okozott komolyabb károkat a vihar. Bár a károk összesítése még folyamatban van, az előzetes adatok szerint átlagosan 50 ezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek: ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető összegnek.

A K&H szakértői szerint minden időjáráshoz köthető káreseménynél nagyon fontos a pontos dokumentáció a gyors ügyintézés érdekében. A gyors bejelentés után a biztosító szakemberei rövid idő alatt elvégzik a kárfelmérést, és szinte azonnal megtörténik a jóváhagyott összeg kifizetése annak érdekében, hogy a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek mielőbb helyrehozhassák a károkat.