Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Székely Márton a hazai Eb-ről és az emberfeletti védésekről: “Ki akarom élvezni minden pillanatát”

Fotó: Székely Márton bevonulás közben a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában a Magyarország - Hollandia mérkõzés elõtt a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. (MTI/Kovács Tamás)
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 18. - 10:47

A magyar válogatott egyik, ha nem az eddig legjobban teljesítő játékosa Székely Márton, aki a hollandok és a portugálok elleni is kulcsfontosságú védéseket mutatott be a szurkolókkal teli budapesti MVM Dome-ban a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A 32 éves kézilabdakapus elárulta, hogy egy életre szóló élmény volt a magyar szurkolókkal együtt ünnepelni a portugálok elleni mérkőzést, amely bővelkedett az izgalmakban, egyértelműen jobb lett a meccs után a hangulat Telkiben, ennek ellenére most már csak egy dologra szabad koncentrálni: az Izland elleni sorsdöntő utolsó csoportmeccsre.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

“Őszinte leszek, mindig is szerettem, ha nagy tömegek mozdulnak meg és sokan vannak a meccseken, függetlenül attól, hogy nekünk, vagy ellenünk szurkolnak. Hatalmas várakozás volt bennem, ezek a szituációk mindig is doppingoltak, extra motivációt jelentettek, egy hazai rendezésű világversenyen pedig ki akarom élvezni minden egyes pillanatát”

– árulta el az Index-nek.

Székely egy fél szezont a Porto csapatában töltött kölcsönben, erre a klubra épül Portugália válogatottja, ezért sok játékost személyesen is ismer a korábbi időszakából, ráadásul a kapusedzőt is, akiről egy vicces történetet is megosztott az Eb-meccs kapcsán.

“Volt egy vicces jelenet is, a második félidőre készülve az ellenfél kapusedzője, aki egyben a Portóé is, és szintén jóban vagyok vele, rám nézett a kispadról és mutatta, hogy eszembe ne jusson beállni a kapuba. Az ő pechjükre, a mi szerencsénkre viszont jól ment a védés”

– mondta.

Kifejtette, hogy reméli, meg tudják mutatni az igazi arcukat, ugyanis sem Hollandia, sem Portugália ellen nem sikerült, annyival több van bennük, hogy még az ideális formát sem sikerült megközelíteni. Elárulta, hogy az egész csapat tisztában van vele, hogy mi kell a továbbjutáshoz, azonban nem számolgatnak, egy dolguk van: nyerni Izland ellen, lehetőleg legalább két góllal.

“Az edzői stáb a rá jellemző, profi módon feltérképezte a riválist, felhívták a figyelmünket a legfontosabb dolgokra. Emellett el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk nagy dolgokra, ahogyan az imént mondtam, rengeteg tartalék nem jött még ki a csapatból, ezeket kell előhozni”

– tette hozzá.

A mentális és a fizikai felkészülést is ugyanolyan fontosnak tartja a csoport utolsó mérkőzése előtt, hiszen “ha nem tiszta a fejed, akkor már a találkozó előtt elveszítheted a fonalat”, ennek ellenére úgy érzi, korábban már bizonyították, hogy nagy terhelés mellett is képesek szép eredményeket elérni.

“Nincs annál szebb és nagyobb dolog, amikor közel 20 ezer ember torkából szól a Himnusz. Az első meccs után oda is mentem a szervezőkhöz és megkértem, hogy egy kicsit húzzák lejjebb a hangerőt, hogy jobban halljuk a közönséget, a portugálok ellen már érezhetően halkabb is volt. A meccs utáni közös éneklésnek pedig már csak a gondolatától is kiráz a hideg, megígérhetem, hogy én is és a csapat is mindent megtesz majd azért, hogy januárban még átéljünk ilyen felemelő pillanatokat!”

– zárta a mondandóját Székely Marci.

A magyar válogatottnak nyernie kell Izland ellen, ha tovább akar menni a csoportból a középdöntőbe, hogy folytathassa a menetelés a magyar szurkolókkal teli Európa-bajnokságon. Az Izland elleni mérkőzést 18.00-kor rendezik a budapesti MVM Dome-ban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.