Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Szeizmikus aktivitás miatt zárja be kapuit az izlandi geotermikus üdülőhely

A Blue Lagoon (Kék Lagúna) elnevezésű rendkívül népszerű üdülőhelyet ideiglenesen be kell zárni, mivel vulkánkitöréstől tartanak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jeff Sheldon
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Izland egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságát kénytelenek voltak ideiglenesen bezárni, miután a Reykjanes-félszigetet 24 óra alatt mintegy 1000 földrengés rázta meg (!), egy „szeizmikus raj”, mely masszív félelmet keltett annak kapcsán, hogy egy vulkánkitörés közeleg.

A Rejkjavíktól délnyugatra fekvő geotermikus gyógyfürdő, a Blue Lagoon csütörtökön jelentette be, hogy egy hétre bezárja kapuit, miután éjfél után egy különösen erős földrengés történt, melyet mintegy 800 kisebb rengés követett. A jelentések szerint több tucatnyi rémült vendég menekült el taxikkal a két szállodával rendelkező üdülőhelyről az éjszaka folyamán, miután elkezdődtek a rengések. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A Víkurfréttir izlandi hírportál információi szerint mintegy 40 vendég távozott az éjszaka folyamán, hozzátéve, hogy a szálloda halljához vezető útra sziklák hullottak. Az üdülőhely végül közölte, „proaktív döntést hozott arról, hogy egy hétre ideiglenesen bezár” a vendégeket szerda este ért „fennakadások” és a „dolgozóinkra nehezedő hosszan tartó megterhelés” miatt.

Közleményükben megjegyezték:

„A Blue Lagoon szorosan figyelemmel kíséri a szeizmikus aktivitás alakulását az elkövetkező napokban, és ennek megfelelően újraértékeli a helyzetet.”

Csütörtökön az izlandi meteorológiai hivatal közölte, hogy éjfél óta mintegy 800, az elmúlt 24 órában pedig mintegy 1000 földrengést regisztráltak, valamint hogy további szeizmikus aktivitás várható, de vulkánkitörésre utaló jelek egyelőre nincsenek.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Mezőnek csapódott egy repülőgép Angliában

Egyelőre ismeretlen a körülmények, de azt már tudni, hogy mezőre zuhant egy repülőgép az angliai Lincolnshire-ben.

Kiderült, hogyan spórolnak a pénzzel a fiatalok

Egy elemzésből kiderült, a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni, addig tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak.