Clouds
21 Budapest
Dollár
344,51 Ft
Euró
369,42 Ft
Font
428,87 Ft
Bitcoin
25,816 $

Befektetnél? Szakértők szerint most a használt luxusóra a legjobb döntés!

Fotó: Unsplash/Sabrianna
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Főként a fiatalabb vásárlók látják benne a potenciált, ám egy vezetési tanácsadó cég is megerősítette, jelenleg a használt luxusórák számítanak a legjobb befektetésnek.

A Portfolio szúrta ki, hogy a Boston Consulting Group (BCG) vezetési tanácsadó cég közzétett egy friss elemzésében megállapította, a Rolex, a Patek Philippe és az Audemars Piguet által gyártott használt modellek átlagára még az Egyesült Államok részvénypiacánál is gyorsabban növekszik.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Ezek átlagára ugyanis éves szinten mintegy 20 százalékkal emelkedett 2018 augusztusa és idén január között, még úgy is, hogy közben a koronavírus-járvány is megborította a gazdaságot. A BCG elemzése szerint a használt luxusórák piaca 2021-ben a világ 75 milliárd dolláros luxusóra-piacának közel 30 százalékát tette ki.

2013-tól 2022-ig a luxusórák értéknövekedése még az olyan gyűjtői javak drágulását is felülmúlta mint például az ékszerek, kézitáskák, a bor, a műalkotások és a bútorok. Ez a masszív pénzügyi teljesítmény pedig új vásárlókat is vonzott, ezzel tovább növelve a használt luxusóra-piacot.

A vásárlók ugyan masszív felárral, de mégis nagyobb eséllyel juthatnak hozzá ezekhez, míg a gyűjtők átlagosan két-háromszoros árat fizetnek egy-egy használt luxusóráért. Az olyan csúcsmodellek, mint például a Patek Philippe Nautilus, az Audemars Piguet Royal Oak, a Rolex Daytona és a GMT-Master II jelenleg a legkelendőbbek.

A BCG közlése szerint az egyedi Rolex Cosmograph Daytona karórái, melyek kiskereskedelmi ára 14 800 dollár (5,47 millió forint), a közelmúltban az ismert óratőzsdéken 24 250 (8,9 millió forint) és 38 500 dollár (14,25 millió forint) közötti áron keltek el.