Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Szakértő: az új járványhullám Kínában akár három hónapig is elhúzódhat

Fotó: MTI/EPA/WU HAO
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai CDC korábbi vezető tudósa figyelmeztetett, hogy a Kínában tomboló új járványhullám akár még további három hónapon át tarthat az országban.

Zeng Guang, a kínai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) korábbi vezető tudósa egy nemrég tartott szemináriumon felszólalva osztotta meg, hogy az ország egyes területein már közelednek a járványhullám csúcspontjához, s néhány nagyvárosban hamarosan visszatérhetnek a normális élethez.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Ugyanakkor rámutatott, más területeken, különösen a vidéki régiókban még mindig nem tapasztalható az esetszámok megugrása, ennek kapcsán pedig hangsúlyozta, itt az ideje, hogy a nagyvárosok helyett ezen vidéki területekre fókuszáljanak.

A Bloomberg azt írja, a szakértő kiemelte, noha a koronavírus ellenőrzésére és megelőzésére kidolgozott tervek alkalmasnak tűnnek, még mindig nem világos, hogy ezeket hogyan fogják megvalósítani, hozzátéve, hogy “ez egy nagy probléma”.

E kijelentésével azonban csak tovább erősíti azon aggodalmakat, miszerint a kínai kormány döntése a járványügyi korlátozások feloldásáról főként a vidéki területek érinti súlyosan.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Kínában arra kérték a lakosságot, hogy a holdújévi ünnepléseket kicsit szervezzék át, és ne látogassák meg idős rokonaikat, akik még nem fertőződtek meg a vírussal. Nem tudni, hogy a kérés mennyire lesz hatékony, ám az biztos, hogy a vidéki régiók jóval kevésbé felkészültek egy járványhullám kezelésére, hiszen ezen egészségügyi létesítményeknek jóformán nincs tapasztalatuk a koronavírussal.