Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Szabadulnának a Velencei-tó közelében vásárolt ingatlanjaiktól a külföldiek

A Velencei-tó környéke egészen más okokból vált népszerűvé, mint a Balaton.

Velence, 2021. június 6. Kilátás a 2018 márciusában átadott Bence-hegyi kilátóról, a Sukoró melletti Bence-hegyrõl, melynek 20 méter magas toronyára 196 lépcsõ vezet fel. A kivitelezésben résztvevõ építészek Kruppa Gábor, Merkel Tamás. A kilátóról nem csak a Velencei-tó egészére nyílik körpanoráma, hanem még a Budai-hegységet és a Vértest, sõt még a Bakony egyik csücskét is megcsodálhatják tiszta idõben a látogatók. Középen a Velencei-tó. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A tavalyi nagy visszaesés a Balaton környéki ingatlanokat is érzékenyen érintette, a Velencei-tónál azonban valamelyest jobb volt a helyzet. Ez leginkább annak volt köszönhető, hogy nem nyaralóövezetként, hanem inkább egy nagyvároshoz közeli csendes és élhető környéknek tekintettek rá a vásárlók.

2023-ban épp emiatt a Velencei-tónál rekordközeli volt az adás-vételek értéke, a 60-80 milliós házak jól mentek, 100 millió forint fölött ugyanakkor már érezhetően kisebb volt a mozgolódás. Mint az OTP Ingatlanpont elemzése alapján a Portfolio megírta, többségében állandó lakhatásra kerestek ingatlanokat a vásárlók. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Ez a tendencia – 10-20%-os alkupozíció mellett – egészen az év végéhez közeledve kitartott, 2024 elejére azonban visszaesett a tranzakciószám, és majd csak márciusban kezdett ismét magára találni. Jellemző azonban, hogy a külföldi tulajdonosok közül egyre többen akarják eladni a tó környéki ingatlanjukat.

Korábban több volt a telekvásárlás is, az építkezések és az új ingatlanok száma azonban szintén visszaesett. Az apartmanok üzemeltetői közül is sokan szabadulnának ingatlanjaiktól, ezek azonban túl magas árszintet képviselnek, továbbra is a 60-80 milliós összeg a vízválasztó.

A szakemberek mindenesetre abban bíznak, hogy az év elején tapasztalt megingás után a márciusi felívelés nem csupán időszakos, hanem tartós javulást eredményez. Ezt elősegítheti a kamatszintek csökkenése is, valamint a CSOK Pluszt választó családok érdeklődése egyaránt.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.