Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

Úttörő szabadalmat nyújtott be a Sony, ami akadás nélküli gördülékeny játékmenetet biztosít

A japán techóriás legújabb szabadalma révén csökkenteni lehet a késleltetési problémákat és az adatvesztést a felhőalapú játékoknál.

...svg content...Unsplash
Konzol/Videójátékok
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Minden bizonnyal a felhőalapú szolgáltatás lesz a jövő gaming iparának meghatározó szereplője, ezért sem véletlen, hogy a Microsoft és a Sony is fokozatosan kezd átállni az új technológiára.

A PlayStation Now és az Xbox Game Pass lehetővé teszik a játékosok számára, hogy több száz címet töltsenek le vagy streameljenek konzoljukra vagy számítógépükre, ez pedig megnyitja a lehetőséget arra is, hogy a konzol- és PC-minőségű játékokat mobileszközökre is eljuttassák – írta a Gamerant magazin.

Az egyik legnagyobb problémát a felhőalapú gamingnél egyértelműen az internetkapcsolat jelenti, mégpedig a lag, vagyis a késleltetés, ami gyakran ellehetetleníti a gördülékeny játékmenetet. A Sony új szabadalma révén jelentős javulás érhető el az 5G streaming során, így a mobilkapcsolatok esetén sem várható akkora lag, mint amekkorát esetlegesen wifi-csatlakozáskor tapasztaltak.

A „megelőző adatvesztés-korrekciós” modul egy olyan rendszer a kiterjedtebb felhőalapú játékhálózaton belül, amely megpróbálja előre jelezni a lehetséges kapcsolati problémákat, és lépéseket tesz annak érdekében, hogy minimalizálja azok negatív hatását a játékélményre.

A modul adatokat gyűjt majd a kiesési térkép kialakításához, a Sony hálózata ezután ellenőrzi a felhasználó tartózkodási helyét, hogy megállapítsa, valószínűsíthető-e, hogy lassulásról vagy kapcsolatvesztésről van-e szó. Ezt követően a rendszer megkezdi a valós idejű analízist, majd kiigazítja a jel sávszélességét, és beállítja azt az optimumot, mely nem okoz késleltetést, így a felhasználó nyugodtan folytathatja a játékot.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.