Jöhetnek a cserélhető, személyre szabható oldallemezek PS5-höz

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021. november 23. - 22:52

A Sony legújabb szabadalma alapján hamarosan saját modulokat építhetünk az újgenerációs konzoljainkra.

Szakújságírók korábban már előrejelezték, hogy a fehér PS5 helyett érkezhetnek más színben is konzolok, a japán videojáték-ipari óriási mérnökei pedig azt hangoztatták, hogy a játékgép esetében más módszerekkel változtathatunk majd a kinézeten, mint azt eddig megszokhattuk.

Habár rajongók révén már rengeteg oldallemez-tuning készült, melyek egészen pazarul festenek, hivatalosan a Sony még nem engedélyezte ezen cserélhető műanyagalkatrészek módosítását a vállalatoknak, a helyzet azonban hamarosan megváltozhat – írta a Game Rant magazin.

Azért, hogy a japánok elkerüljék a harmadik fél jogsértését, levédették azt a szabadalmat, amelyek dokumentumai az oldallemezek felépítését tartalmazzák, ezáltal ellehetetlenülhetnek azok a műhelyek, ahol a konzol piacra dobása után személyre szabható festésekkel foglalkoznak.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Mindez azt jelenti, hogy a jövőben kizárólag Sony márkával ellátott oldaldobozokat vásárolhatunk, az viszont egyelőre kérdéses, pontosan milyen színkombinációkban juthatunk hozzájuk, bár pletykák szerint az is elképzelhető, hogy egy-egy exkluzív cím limitált szériás kiadásaihoz alapvetően járnak majd a speciális kialakítású panelek.