Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Rishi Sunak ígéri, új törvényeket hoznak az illegális migráció megfékezésére

A brit miniszterelnök meglepő határozottsággal jelentette ki, hogy azokat, akik illegálisan lépnek be az Egyesült Királyság területére, „gyorsan visszafogják küldeni”.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke ígéretet tett arra, hogy új törvényeket fognak hozni az illegális bevándorlás megfékezésére, kiemelve, hogy aki illegálisan lép be az ország területére, az nem maradhat az országban. Ezzel együtt egy sor másik bejelentést is tett a miniszterelnök az alsóházban.

A Sky News beszámolója szerint Sunak kijelentette, azokat az embereket, akik illegális úton érkeznek az országba, őrizetbe veszik és „gyorsan visszaküldik őket” vagy hazájukba, vagy egy olyan biztonságos országba, ahol megvizsgálják menedékjogi kérelmüket. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Kiemelte, hogy az illegálisan érkezők „többé nem hiúsíthatják meg a kitoloncolási kísérleteket késedelmes vagy hamis kérelmekkel vagy fellebbezésekkel”, hangsúlyozva, hogy ha egyszer már kitoloncolták őket az országból, úgy nem lesz joguk az Egyesült Királyságban való letelepedéshez, sem az állampolgársághoz.

Ugyanakkor arra is ígéretet tett, hogy kormány együtt fog működni az ENSZ Menekültügyi Ügynökségével annak érdekében, hogy a jelenleginél több legális útvonalat hozzanak létre, s hogy az Egyesült Királyság „továbbra is biztonságos menedékként szolgáljon a legkiszolgáltatottabbak számára”.

Ennek kapcsán rámutatott, nem egy olyan megoldást akar, mely működik, hanem egy olyat, ami helyes, aláhúzva, „nem igazságos, hogy az emberek illegálisan lépnek be az országba”. Sunak tervei szerint létrehoznának egy új operatív parancsnokságot, mely a Csatornán való átkelés ellen küzdene.

Többletforrásokat szabadítana fel a bevándorlási hivatal munkájának elősegítésére; új helyszíneken hozna létre létesítményeket a menedékkérők elhelyezésére; megduplázná a menekültügyekkel foglalkozó ügyintézők számát; valamint leegyszerűsítené az eljárást.