Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Több utas is gerincsérüléseket szenvedett egy világrekorder hullámvasúton

Határozatlan időre leállítottak egy hullámvasutat Japánban, melyre a világ legnagyobb gyorsulású hullámvasútjaként is szoktak hivatkozni, miután több utasa is súlyos sérüléseket szenvedett.

...svg content...Fotó: Unsplash/Olia Nayda. A kép illusztráció
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Fuji-Q Highland vidámpark nyilatkozata szerint a Do-Dodonpa nevet viselő játékon négy utas is csontsérülést szenvedett 2020 decembere és 2021 augusztusa között. Mások nyaki, mellkasi és csontsérülésekről számoltak be.

A BBC szerint a vidámpark közölte, hogy a hullámvasutat “biztonsági felülvizsgálat miatt” zárták be, hozzátették azonban, hogy “a sérülések és a szórakoztató gépek közötti ok-okozati összefüggést egyelőre nem tudták megerősíteni.” Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A helyi kormány elmondta, hogy a négy incidens 30 és 50 év közötti férfiakat és nőket érintett, és mindannyian “súlyos sérüléseket” szenvedtek, beleértve nyaki gerincsérülést és mellkasi gerincsérülést is. Ez utóbbi akár három hónapos kórházi kezelést is igényelhet. 

A hullámvasutat megépítő Sansei Technologies oszakai székhelyű cég bocsánatot kért minden sérült utastól, a társaság azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a sérülések és az utazás közötti összefüggés „nem igazolt”, és közölték, hogy várják a regionális kormány vizsgálatának eredményét.

A Do-Dodonpa 2001-ben indult és 2017-ben újították fel, és népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy csupán 1.56 másodperc alatt gyorsul 0-ról 180 km/órára. 

A vidámpark megjegyezte, hogy az elmúlt két évtizedben, mióta a hullámvasút üzemel, ezek az első bejelentett sérülések.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.