Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

250 km/órás rekordsebességgel száguldozhat az új hullámvasút

Már dolgoznak a Közép-Keleten azon az új hullámvasúton, ami sebességi, magassági és pályahosszúsági rekordokat dönthet.

Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

A „Falcon’s Flight” névre keresztelt hullámvasút Szaúd-Arábia 2023-ban nyíló vadonatúj vidámparkjának, a Six Flags Qiddiya-nak fő attrakciója lesz. A sajtóközleményekből alapján 4 kilométer hosszú pályát utazik majd be az új játék, derül ki a CNN összefoglalójából.

A hullámvasút utasai olyan élményekkel gazdagodhatnak majd, ami eddig senkinek nem adatott meg: 250 kilométer/órás sebességgel száguldoznak a Falcon’s Flighttal és akár 160 métere mélységet is elérő lejtők tarkítják majd a csúcs-játék útját. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Egyszerre 20 utas ülhet majd a kocsikban és 3 perces útjuk során a Six Flags Qiddiya csodálatos panorámájában gyönyörködhetnek – mármint azok, akik nyitott szemmel ülik végig a menetet. A Qiddiya látványvideója alapján elmondhatjuk, nem akárkinek való menetet sikerült kitalálnia a tervezőknek.

Koronavírus-intézkedés: mostantól nem lehet sikítani a japán hullámvasutakon

A vidámpark 28 játékot és más látványos produkciót fogad majd be, a látogatók 6 különböző témájú területen élvezhetik a szabadidejüket. A Six Flags Qiddiya 40 kilométerre fekszik Szaúd-Arábia fővárosától, Rijádtól, az építkezést 2018-ban kezdték meg.

A Falcon’s Flight tervezője a lichtensteini Intamin, a vállalkozás 50 éve foglalkozik vidámpark-játékok gyártásával. Az Intaminnak olyan világhírű hullámvasutakat köszönhetünk, mint az Egyesült Arab Emírségek Ferrari Worldjében található Formula Rossája, amely a jelenlegi csúcstartó sebesség terén: 240 kilométer/órás száguldozást kínál utasainak.

A világ jelenlegi legmagasabb hullámvasútját szintén az Intamin tervezte, a New Jersey állambeli Kingda Ka 139 méter magasan is jár egy útja során. A leghosszabb pályával rendelkező hullámvasút a D. H. Morgan Manufacturing gyártmánya, a Steel Dragon 2000 Japánban található, nagashimai útja közel 2 és fél kilométeres.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.