Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Elfelejtheted a sütőt – így lesz tökéletes a sült burgonya 15 perc alatt

Elfelejtheted a sütőt – így lesz tökéletes a sült burgonya 15 perc alatt

Elfelejtheted a sütőt – így lesz tökéletes a sült burgonya 15 perc alatt
Shutterstock

A sült burgonya az egyik legnépszerűbb, laktató és melengető étel, ami hidegebb napokon ebédként vagy vacsoraként is tökéletes választás.

A ropogós héj és a belül puha, omlós állag teszi igazán szerethetővé, ám a hagyományos sütőben készítve gyakran akár egy órát is várni kell rá. A HelloFresh receptfejlesztési vezetője, Mimi Morley azonban egy olyan módszert osztott meg, amely mindössze 15 perc alatt elkészíti a „tökéletes” sült burgonyát – méghozzá sütő helyett mikrohullámú sütő és air fryer segítségével.

A cikk a videó után folytatódik

„Nem félek kimondani, kicsit szkeptikus vagyok az air fryerrel kapcsolatban. De ez a trükk verhetetlen, ha igazán ínycsiklandó sült burgonyát akarsz, ami annyira finom, hogy minden barátod irigyelni fog.” Hozzátette: „Mindössze három egyszerű hozzávalóra (plusz a kedvenc feltéteidre), egy mikrohullámú sütőre és egy air fryerre van szükséged. Kevesebb mint 20 perc alatt egy klasszikus brit ételt élvezhetsz. Nem kell többé egy órát várni.”

A módszer első lépéseként a burgonyát alaposan meg kell mosni, majd szárazra törölni. Ezután villával több helyen megszurkálva egy mikrohullámú sütőben, magas fokozaton 10 percig kell előfőzni. Amikor a burgonya teljesen átmelegedett, egy vágódeszkára helyezve olajjal meglocsoljuk, sóval megszórjuk, majd félbevágjuk. A belsejét vajjal kell megkenni, amelyet villával érdemes a krumpliba dolgozni. Ha valaki sajtot szeretne feltétként, ekkor adhatja hozzá – emeli ki az Express.

A következő lépésben a burgonyát előmelegített air fryerbe kell tenni, vágott felével felfelé, és magas hőfokon további 5 percig sütni. Ez biztosítja a ropogós külsőt, miközben a belseje omlós marad. A végeredményhez már csak a kedvenc feltétek – például bab, chili vagy sajt – hozzáadása szükséges.

A szakértők szerint ez a módszer nemcsak időt takarít meg, hanem egészségesebb is, hiszen a burgonya saját nedvességében és kevés zsiradékkal készül el, így elkerülhető a túlzott olajhasználat. Ráadásul a konyhai takarítás is egyszerűbb, mivel nem kell a sütőben lerakódott zsírral bajlódni.