Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,67 Ft
Euró
380,45 Ft
Font
443,82 Ft
Bitcoin
44,058 $

Suhajda Szilárd holtteste mindenképpen a Mount Everesten marad

Döntött a család, mely szerint Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten marad, abban az esetben is, ha megtalálják.

Fotó: Klein Dávid (b) és Suhajda Szilárd sajtótájékoztatót tart Budapesten 2019. március 5-én. 2019. március 5-én. A két hegymászó következõ expedíciója a Föld második legmagasabb csúcsára, a 8611 méter magas K2-re indul, a tervek szerint június 7-én. MTI/Mohai Balázs
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Pár nappal ezelőtt már sejteni lehetett, hogy nagy a baj Suhajda Szilárd körül, aki az egyik mentésben részt vett serpa szerint a magyar hegymászó már biztosan nincs életben. Nehéz megmondani, mikor hunyhatott el a kiváló sportoló, milyen körülmények között, és mi okozhatta a halálát.

Rengetegen gyászolják, és azok sincsenek kevesen, akik nem értik a döntését. Egyelőre nem találták meg Szilárd holttestét, és a többség a serpa véleményt osztja, miszerint a hegymászó egy ideje már nincs életben. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Szilárd nyomkövetője utoljára 8795 méter magasan jelzett, utána már semmit nem lehetett tudni róla. Hogy azt követően mi történt, talán soha nem derül ki, és az ATV is azt írja, a csapat utolsó alkalommal 8630 méteren beszélt vele.

A legjobb serpák indultak a keresésére, bízván a csodában, de csak a sátrát találták meg a 4-es táborban, körülbelül 7950 méter magasan. A holttest viszont nem került elő, és az ATV arról számolt be, hogy a család kérésére Szilárd holtteste mindenképp a hegyen fog nyugodni, még ha rá is bukkannak.

„Ha biztonságosan megközelíthető helyen van, akkor a mászó eszközeit elhozza a mentőcsapat. Egyrészt, hogy pontosabb képet kapjanak a történtekről, másrészt utolsó emlékként a családnak, akik azt kérték: a nyilvánosság kizárásával gyászolhassanak.”- írja az ATV a cikkében.

Ismét kígyózó sorok lehetnek a benzinkutakon

Mint ismert, a jövedéki adó bevezetése miatt január 1-től jelentős mértékben emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak.