Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Az Xbox first-party stúdiók már nem készítenek új játékokat Xbox One-ra

Noha az olyan címek, mint például a Minecraft, továbbra is támogatottak lesznek, új címeket már nem fejlesztenek a konzolra.

Fotó: Unsplash/Oliver Beer
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Xbox One-tulajok jobb, ha felkészülnek, hogy ezentúl biztosan nem érkeznek olyan új Xbox Game Studios-címek a konzolra, mint például a Fable, az Avowed vagy a Clockwork Revolution. A Microsoft ugyanis innentől kezdve maximálisan az Xbox Series X|S-re koncentrál, noha a korábban megjelent címek továbbra is támogatottak lesznek.

A hír biztos forrásból érkezett: Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője az Axiosnak nyilatkozva osztotta meg, hogy ez az átállás mindenképpen meg fog történni, megjegyezve: Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Továbbléptünk a Gen 9-re.”

Booty hozzátette, vannak még olyan belső csapatok, melyek még mindig az Xbox One-on futó játékok támogatásáért felelnek, ilyen cím például a Minecraft. Emellett a Halo Infinite is kap season frissítéseket, melyek szintén továbbra is elérhetőek lesznek az érintett konzolokon.

A vezető arra is rámutatott, hogy ha valaki például csak Xbox One konzollal rendelkezik, úgy az Xbox Series X|S-re érkezett játékokkal ugyanúgy játszhatnak felhőalapon, amennyiben előfizetnek az Xbox Game Pass Ultimate szintre. Mindez lehetővé teszi, hogy például az olyan címeket, mint a Microsoft Flight Simulator, Xbox One-on is lehessen játszani.

Noha az Xbox One-ra érkező játékok sora megszűnik, manapság több panasz is érkezett az Xbox Series S-re a fejlesztők részéről: a közelmúltban például a Baldur’s Gate 3 kihívást jelentett a konzolnak. A probléma pedig abban rejlik, hogy a Microsoft megköveteli, hogy a játékok Xbox Series X-re és S-re érkezzenek. Booty ennek kapcsán kijelentette, ez a követelmény a jövőben sem fog változni, noha azt elismerte, hogy ez jóval több munkát is jelent a stúdióknak.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.