Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Stratégiai eszköz a Liszt Ferenc repülőtér, még idén visszavásárolhatja az állam

Az Eximbankos kötvénykibocsátás és az Erste résztulajdonának eladása is emiatt történhetett.

Budapest, 2019. november 21. Teherszállító repülõgép a Liszt Ferenc- repülõtér új árukezelõ központja, a Cargo City avatásán 2019. november 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár szerint nem költségvetési okok indokolták az Erste Bank 15%-os állami részesedésének eladását, hanem egy másik „stratégiai eszköz” megvásárlása.

Ez az eszköz nem más, mint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, melynek visszavásárlásáról már a következő hetekben megkezdődhetnek a tárgyalások, a Világgazdaság szerint pedig akár már 2023-ban megszülethet az egyezség a felek között. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Lóga kiemelte, hogy az Erste és a kormány közötti megállapodások továbbra is biztos lábakon állnak, a tulajdonrészt pedig a hét évvel ezelőtti vásárláskori összeghez képest kétszeres áron, 87,5 milliárd forintért adták el.

Az átszámítva mintegy 232 millió eurós összeg ugyanakkor meg sem közelíti a Budapest Airport értékét, amit 2021-ben, az akkor még sikertelen felvásárlási kísérlet során csaknem 4,4 milliárd euróra becsültek.

Az állam várhatóan további forrásokat szabadít fel a repülőtér visszavásárlásának érdekében, a napokban az Eximbank egymilliárd euró értékben bocsátott ki kötvényt, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter továbbá azt is megerősítette, hogy állami banki hitelt is felhasználna a kormány.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.