Már ellenőrizni lehet a játékok kompatibilitását Steam Deckkel

Valve
not image

Kulcsár Péter

2022. február 24. - 12:56

Örülhetnek a Valve hordozható konzoljával rendelkező játékosok, ugyanis mától kezdődően minden egyes Steamen szereplő alkotásról megtudhatják, elérhetőek-e a masinán.

A Steam Deck már a megjelenés küszöbén áll azok számára, akiknek sikerült előrendelni tavaly ősszel a készülékből. Rengetegen vannak azonban még olyanok is, akik hiába vártak a masina elérhetőségének változására, lemaradtak róla – nekik sem kell elkeseredniük, hiszen amíg a konzol hiánycikknek számít, addig figyelemmel követhetik az események alakulását.

A játékok kompatibilitása rendkívül fontos dolog, amiről eddig csak különféle pletykák keringtek a világhálón, mától viszont bárki megtekintheti, pontosan milyen címek érkeznek majd a játékgépre.

Ehhez nem kell semmilyen extra alkalmazást vagy programot letölteni és telepíteni, elég csupán bejelentkezni a Steam-fiókba a Steam Deckkel, majd a könyvtárban található játékoknál kategóriák szerint meg lehet nézni, melyek futtathatóak a készüléken, és melyek nem.

Az első kategória a Steam Deck Verified játékok csoportja, amelyek esetében maga a Valve ellenőrizte, hogy hibátlanul működnek az eszközzel, a második kategória pedig a Deck Playable lesz, amelybe azokat az alkotásokat helyezi a rendszer, amelyek ugyan futnak, de a tökéletes, gördülékeny játékmenet eléréséhez bizonyos módosításokat kell rajtuk elvégezni.

Végül, de nem utolsósorban ott van a harmadik, nem támogatott játékok csoportja is, ahová azok a címek kerültek, amelyek egyelőre még nem kompatibilisek Steam Deckkel, ám a helyzetük elképzelhető, hogy a közeljövőben változhat.