Minden a tervek szerint halad, februárban debütálhat a Steam Deck

Fotó: Steam
not image

Borbély Fanni

2022. január 15. - 10:00

A Valve “több száz” Steam Deck fejlesztői készletet szállított ki az elmúlt hónapban, ezért úgy tűnik, hogy az ellátási problémák ellenére is összejön a megjelenés dátuma.

A Valve minden erejével azon dolgozik, hogy tartsa a kihirdetett megjelenési dátumot, legfrissebb közleményük szerint ugyanis a “globális világjárvány, az ellátási problémák és a szállítási problémák ellenére úgy tűnik, hogy február végére el tudjuk kezdeni a kiszállításukat”; a hírek szerint pedig a vállalat már meg is kezdte a fejlesztői csomagok kiszórását.

Ezek alapján több száz játékfejlesztő kaphatja kézhez még bőven a megjelenés előtt az új kézi játékkonzolt, hogy megbizonyosodjanak róla, játékuk teljes mértékben kompatibilis az eszközzel.

A Valve azt ígéri, a Deck Verified névre hallgató programjának keretében csak olyan játékok kapják meg a zöld pipát (verified státusz), valamint a teljes kontroller-támogatást, melyek megfelelnek a Steam Deck kompatibilitási kategóriáinak.

Az alapértelmezett felbontás 1280×800 vagy 1280×700-as, és ha felnézünk a Steamre, azt is láthatjuk, hogy ez hogyan fog kinézni a valóságban: a Portal 2 ugyanis már megkapta a szép zöld pipát, mely azt jelzi, hogy megfelel a Steam Deck kompatibilitási kategóriáinak.

(PC Gamer)