Ha nincs Starfield, jó a No Man’s Sky is – a PS5-tulajok keresik az alternatívát

TÉMÁK:
#PS5 #starfield
Fotó: No Man's Sky
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Mivel a Starfield a Sony konzoljain nem elérhető, a PS5-tulajok körében egy egészen látványos tendencia rajzolódik ki: a Starfield alternatívájaként jelentősen megugrott a No Man’s Sky játékosainak száma.

A Starfield alternatíváját kereső PS5-tulajdonosok körében jelentősen megnőtt az érdeklődés a nemrég frissítésen átesett No Man’s Sky iránt, ami nem is olyan meglepő, hiszen a Bethesda éppen a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy több mint 6 millióan játszottak a Starfielddel, ami kétségkívül a cég eddigi legnagyobb dobása.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Mivel pedig a Sony konzoljait használó játékosoknak nincs lehetősége osztozni az élményben a fentebb említett 6 millió másik gamerrel, ennek alternatívájaként látványosan megugrott a No Man’s Sky letöltéseinek száma, ezzel együtt pedig az aktív játékosoké is.

Sean Murray, a fejlesztő Hello Games ügyvezető igazgatója ugyan nem osztott meg konkrét játékosszámokat, a korábban Twitterként ismert X-en közzétett bejegyzésében megosztotta, a No Man’s Sky „az elmúlt évek legnagyobb hónapját éli”, minden platformon.

Noha a konzolokon nem lehet ellenőrizni a játékosok statisztikáit, azt tudni lehet, hogy a Steamen keresztül hányan játszanak a No Man’s Sky-jal PC-n: a Steam Charts szerint az elmúlt 30 napban közel 96 százalékkal növekedett a játékosok száma, ami így átlagosan 12 580 főre ugrott.

Ennek a jelenségnek pedig két magyarázata van: az egyik, hogy PS5-re nem jelent meg a Starfield, így a játékosok alternatívát keretek; a másik pedig, hogy megérkezett az eddigi legnagyobb frissítés a címhez, a No Man’s Sky: Echoes, mely új történeti tartalommal, egy új robotfajtával, ellenséges kalóz teherhajókkal és még sok mással bővítette a játékot.