Ezt az SSD-t ajánlja a Sony a PS5 bővítéséhez

Twitter/Mark Cerny
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 3. - 22:02

Mark Cerny, a PlayStation 5 főtervezője legutóbbi Twitter-bejegyzésében arról írt, melyik SSD-vel érdemes bővíteni next-gen konzolunkat.

Habár világszerte még mindig hiánycikknek számít a PS5, és továbbra is csak üzérektől lehet beszerezni, esetleg többszörös árakon a viszonteladóktól, sokan már eljutottak arra a pontra, hogy nem elég az a tárhely, ami alapból a konzolba került.

Tudniillik a Sony úgy döntött, hogy 1 TB helyett mindössze 825 GB-ot pakol a játékgép szívébe, melynek nagy részét az operációs rendszer elfoglalja, így a gamereknek nagyjából 650 GB körüli kapacitással kellett gazdálkodni, ami manapság már nagyon kevés.

Nem meglepő tehát, hogy többen is már a bővítésen gondolkodtak, ám nem mindegyik SSD működik maximális sebességen a next-gen masinákon, mivel a Sony kizárólag azokat a gyártókat támogatja, amelyek szerződést kötöttek a céggel.

Mark Cerny, a PS5 mérnöke és főtervezője nemrégiben a közösségi médiában tett közzé egy ajánlást, mégpedig a WD_Black SN850 nevű SSD révén, ami akár 7 000 MB/s olvasási sebességre képes.

Az SSD egyébként 500 GB-os, 1 TB-os, valamint 2 TB-os változatokban vásárolható meg, árazás tekintetében pedig 150, 230 és 529 dolláros egységekről van szó, így ha valóban upgrade-re adnánk a fejünket, akkor érdemes ezen modulok közül válogatni.