Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Spanyolország kevésbé ismert városa, ahol novemberben is 21°C várja az utazókat

Spanyolország kevésbé ismert városa, ahol novemberben is 21°C várja az utazókat

Spanyolország kevésbé ismert városa, ahol novemberben is 21°C várja az utazókat
Shutterstock

Spanyolország délkeleti részén található Murcia, amit termékeny völgyei miatt gyakran neveznek „Európa kertjének”.

A város és környéke nemcsak bőséges gyümölcs-, zöldség- és olívaterméseiről híres, hanem építészeti kincseiről, történelmi örökségéről és tengerparti szépségeiről is. Bár Murcia Spanyolország hetedik legnagyobb városa, a turisták körében eddig kevésbé volt ismert, ám ez hamarosan változhat.

A cikk a videó után folytatódik

A város különlegessége, hogy novemberben is kellemes, 21 °C körüli hőmérséklet és alacsony csapadékmennyiség várja az utazókat, így ideális úti cél azoknak, akik a brit tél hidege elől keresnek menedéket. Murcia egyszerre pezsgő egyetemi város és nyugodtabb, kevésbé zsúfolt alternatíva a közeli Alicante-hoz képest – írja a Mirror.

A történelmi örökség mindenütt jelen van: a „Cathedral de Murcia barokk és gótikus stílusjegyeivel, valamint díszes faragásaival a látogatók egyik kedvence”. Ugyanitt, a Cardenal Belluga téren található a 18. századi Püspöki Palota, am pompás rokokó homlokzataival az olasz reneszánsz palotákat idézi. A tér modern ellenpontja a városháza 1999-ben elkészült melléképülete, melyet Rafael Moneo tervezett.

A város másik ikonikus épülete a Real Casino, amelynek termei az 1847 és a 20. század eleje közötti építészeti korszakokat tükrözik. Aki inkább a természetet fedezné fel, annak a Barrancos de Gebas különleges, félsivatagos tája kínál túrázási lehetőséget, míg a 155 mérföld hosszú tengerpart csendes, homokos strandokat és búvárkodásra alkalmas helyszíneket kínál, például Cabo de Palost, ahol első és második világháborús hajóroncsok is felfedezhetők.

Murcia gasztronómiája szintén a régió egyik fő vonzereje. A helyi éttermek a bőséges mezőgazdasági termények mellett a tenger gyümölcseit is felhasználják, így változatos tapas kínálattal várják a vendégeket. Különleges helyi fogás a „Marineras”, amely tonhalból, burgonyából és zöldségekből készül pirítósra halmozva. A „Murcia al Vino” egy helyi vörösborban érlelt kecskesajt, míg a hagyományos desszert, a „Paparajotes” citromfalevélből, cukros-fahéjas bundából áll, amelyet a levélről lehúzva fogyasztanak, citrusos ízélményt nyújtva.