Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Southgate: Az Eb-döntő elérése pályafutásom csúcsa

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint eddigi edzői karrierje legnagyobb eredménye, hogy csapatát bejuttatta az Európa-bajnokság döntőjébe.

...svg content...Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az Anglia-Hollandia elődöntő izgalmas mérkőzést hozott Dortmundban. A találkozó hetedik percében Xavi Simons távoli lövéssel szerezte meg a vezetést a hollandoknak, ám az angol válogatott azonban hamar egyenlített: Harry Kane a 18. percben büntetőből volt eredményes, melyet egy VAR-vizsgálat után ítéltek meg Denzel Dumfries szabálytalansága miatt.

A mérkőzés végkimenetelét a csereként beálló Ollie Watkins döntötte el, aki a 90. percben látványos gólt lőtt, ezzel 2-1-re megnyerve a találkozót Anglia számára. A győzelemmel az angol válogatott kiérdemelte a jogot, hogy vasárnap Berlinben Spanyolországgal mérkőzzön meg az Eb-trófeáért. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, ez idő alatt pedig figyelemre méltó eredményeket ért el. Négy nagy tornán vezette a csapatot, amelyek során egy negyeddöntőt, egy elődöntőt és immár két döntőt is elértek.

Idegen földön még nem voltak döntősők

„Azt hiszem, minden kétséget kizáróan ez a legjobb eredményünk. Újabb mérföldkő, de ami ennél is fontosabb, hogy végig jól játszottunk a mérkőzésen”, nyilatkozta a kapitány az ITV-nek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az angol válogatott korábban még soha nem jutott döntőbe idegen földön rendezett nagy tornán. Egyetlen jelentős sikerük az 1966-os londoni világbajnoki cím volt, míg a legutóbbi Eb-döntőt szintén hazai pályán, a Wembley-ben játszották, ahol büntetőpárbajban maradtak alul Olaszországgal szemben.

Southgate-et az elmúlt időszakban sok kritika érte túlzottan óvatosnak tartott taktikája miatt. A szurkolók kétszer is kifütyülték a csapatot a torna során, sőt, a Szlovénia elleni 0-0-s döntetlen után söröspoharakat is dobáltak felé.

„Mindannyian azt szeretnénk, ha kedvelnének minket. Amikor valamit a hazádért teszel, és büszke angol vagy, meglehetősen nehéz elviselni, ha ezt nem kapod vissza, és csak a kritikát látod mindenhol. Most azonban klönleges érzés, hogy egy második döntőt ünnepelhetünk, különösen az utazó szurkolóink miatt, akik a hihetetlen támogatásuk mellett rengeteg pénzt és energiát áldoznak erre”, mondta.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.