Sorra ürülnek ki az üzlethelyiségek Budapesten

Budapest, 2020. szeptember 5. Az Erzsébet áruház, bevásárlóközpont modern épülete a XX. kerületi Kossuth Lajos utca 33-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
not image

Kulcsár Péter

2020.december.29 - 21:40

Főként a koronavírus-járvány tavaszi hullámának következtében rengetegen kényszerültek arra, hogy végleg bezárják az üzleteiket, ezáltal jelentős mértékben megnőtt a kiadásra váró ingatlanok száma a fővárosban.

Főként a koronavírus-járvány tavaszi hullámának következtében rengetegen kényszerültek arra, hogy végleg bezárják az üzleteiket, ezáltal jelentős mértékben megnőtt a kiadásra váró ingatlanok száma a fővárosban.

A Világgazdaság megkeresésére Bogdán Szandra, a kiberelem.hu portál projektmenedzsere elmondta, a második hullám tovább mélyítette a problémákat, így az elkövetkező hónapokban rohamosan megugorhat a gazdátlan üzleti ingatlanok aránya Budapesten.

Amíg a fővárosban átlagosan 15-20, addig a belvárosban már 20-25 százalékkal több az üres üzlethelyiség, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, mindeközben a keresleti oldalon szintén óriási visszaesés tapasztalható.

A belvárosban található több ezer kiadatlan üzlethelyiség tavaly év végén és idén év elején még étteremként vagy szórakozóhelyként üzemelt. A szakértők 2021-re jelentős javulást várnak, hiszen abban bíznak, hogy a koronavírus-vakcina hatására enyhíthet a kormány a lezárásokon és korlátozásokon.

“A koronavírus-járvány átalakította a fogyasztói szokásokat és igényeket, ennek pedig haszonélvezői lehetnek azok, akik jól reagáltak a helyzetre, és most a jó helyen lévő üzlethelyiségeket is bérbe tudják venni. Olyan vállalkozások fognak megerősödni, amelyek a turisták helyett a helyi lakosok igényeinek kiszolgálására fókuszálnak” – mondta Bogdán Szandra.