Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Rögtön egy érdekes változással kezdődik a soros magyar uniós elnökség

Az Európai Parlament sűrű menetrendje miatt Orbán Viktor várhatóan nem tarthatja meg a hagyományos nyitóbeszédet júliusban.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának a Karmelita kolostorban 2024. június 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Európai Parlament júliusi alakuló ülésén várhatóan nem hangzik el a magyar soros elnökségi program ismertetése, az Euronews értesülései szerint ugyanis az EP napirendjében nem találtak időt Orbán Viktor miniszterelnök beszédére.

A soros elnökséget átvevő tagállam vezetője hagyományosan az Európai Parlament első plenáris ülésén mutatja be a féléves programot, idén azonban ez a gyakorlat felborulhat. Az EP-választások júniusra tolódása miatt a parlament adminisztratív teendői feltorlódtak, ami befolyásolja a nyitóülés napirendjét. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Uniós források szerint a magyar kormányfő jelezte szándékát a július 16-17-i ülésen való felszólalásra, ám az EP elnöksége elutasította a kérést, a döntést pedig azzal indokolták, hogy nem találtak megfelelő időpontot a programban.

Jelen állás szerint Orbán Viktor legkorábban szeptemberben ismertetheti a „Tegyük Újra Naggyá Európát” (Make Europe Great Again – MEGA) mottójú elnökségi programot az EP-képviselők előtt, ami jelentős késést jelentene a szokásos menetrendhez képest.

Az RTL szeretett volna bővebb információkat kapni Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől, ám válaszában csak annyit közölt, hogy „Kérem, forduljon az Európai Parlamenthez ezekkel a kérdésekkel.”

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.