Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Bemutatta a Sony a PS5 újgenerációs VR-headsetjének specifikációit

TÉMÁK:
#PS5 #Sony #vr
Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A japán techóriás nyilvánosságra hozta a PS5-re készülő VR-rendszerének részletes adatait.

A PlayStation VR második generációs modellje meglehetősen erősnek tűnik a maga 4K felbontású OLED kijelzőjével, magas képernyőfrissítési rátájával és kifinomult mozgáskövető rendszerével.

Az adatok alapján az új headset teljesítmény szempontjából mérföldekkel veri majd a Meta Oculus Quest 2 fejesét, illetve a HTC Vive Cosmos headsetjét is. A 120 Hz-es OLED kijelző megkapja a HDR támogatást, amellyel kiküszöbölhetik az úgynevezett képernyőajtó-effektust, ami továbbra is sújtja a jelenleg kapható PSVR eszközöket.

Az eredeti PSVR az egyik legrosszabb nyomkövető rendszerrel rendelkezett a piacon lévő VR-headsetek közül, ám ez is megoldódott az újgenerációs készülékkel. A PS5-höz készülő fejesbe inside-out szenzort építettek, ami négy beágyazott kamerát tartalmaz, amelyek valós időben figyelik a felhasználó kezében lévő kontrollerek mozgását.

Mindezeken felül szemkövetőt, valamint átszabott haptikus motort is szereltek az eszközbe, melyek révén közvetlen érzékszervi visszajelzéseket kaphatnak a headset viselői.

A Sony bemutatta az első, kifejezetten a PS VR2-re kifejlesztett game-et is, a Horizon Call of the Mountaint, ami a Guerrilla Games stúdió robot-dinoszauruszok uralta univerzumában játszódik. Ami a megjelenést illeti, nem sokat tudni, ám abból kiindulva, hogy a specifikációkat már felfedték, arra következtethetünk, hogy még idén piacra dobhatják a régóta várt kütyüt.