Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

A Sony felfelé módosította az idei PS5-eladási előrejelzését

Fotó: Unsplash/Tamara Bitter
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután rendkívül sikeres volt az ünnepi időszak az eladások tekintetében, a vállalat is pozitív a jövőbeni eladások kapcsán, s felfelé módosították korábbi előrejelzéseiket.

Hiroki Totoki operációs és pénzügyi igazgató a PlayStation üzletág teljesítményéről beszélt a Sony negyedéves pénzügyi konferenciája során: kiderült, hogy az ünnepi időszakban eladott 7,1 millió PS5 nyomán az idei évre vonatkozó előrejelzéseiket is felfelé módosítják, s arra számítanak, hogy 2023-ban 19 millió példány fog elkelni.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Ez a szám pedig egymillióval több, mint a korábbi várakozások. Totoki azt is elárulta, hogy jelentősen magasabb a PS4-ről PS5-re átálló felhasználók száma, ezzel együtt pedig növekedett a PlayStation Plus-előfizetések aránya is, sőt: a játékidő és az átlagos költés is jelentősen magasabb, mint a PS4 idejében.

Eme eredmények láttán pedig a Sony mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobban ösztönözze a PS4-tulajokat a PS5-re történő váltásra. Adataik szerint a PS5-felhasználók közel 30 százaléka soha nem használt PS4-et, ami szintén azt jelzi, hogy az új konzol több új vásárlót hozott a vállalatnak.

Kiderült az is, hogy a God of War Ragnarök a PlayStation valaha volt leggyorsabban fogyó first-party játéka, míg a Sony játékainak PC-s portjaiból származó bevételek is szépen gyarapodnak. Eközben pedig a Destiny 2 Lightfall kiegészítőjének előrendelései folyamatosan emelkednek, ami szintén bizakodásra ad okot.