Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Sikeresek, mégis szerények: kik ők, és mit érdemes tudni róluk?

Ezek a csillagjegyek olykor talán kissé visszafogottnak tűnhetnek, s nem igazán szeretnek a figyelem középpontjában lenni, ettől függetlenül tisztában vannak az érdemeikkel.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szerény és konzervatív emberek nem érzik szükségét annak, hogy ha sikert érnek el, azzal felvágjanak, és egyáltalán nem gondolják azt, hogy jobbak másoknál. Ám ez nem egyenlő az önbizalom vagy az önbecsülés hiányával, sokkal inkább azzal, hogy csendesen magabiztosak, egészséges, reális képük van önmagukról, és tudják, hol a helyük a világban. Olykor talán kissé visszafogottnak tűnnek, s megeshet, hogy nem igazán élvezik, ha gyakran vannak a figyelem középpontjában.

Négy csillagjegy pedig különösen szerény, ha róluk van szó – írja a Blikk Rúzs a pinkvilla.com cikkére hivatkozva. Elsőként a Bikát emelik ki, aki szerénynek és konzervatívnak mondható abban az értelemben, hogy reálisan látja önmagát. Öntudatos, és tisztában van azzal, hogy ki ő és hol a helye a világban. Jól tudja, mely pozitív tulajdonságokkal bír, büszke az eredményeire, de nem szeret hencegni. Ugyanakkor a hibáival és a kudarcaival is tisztában van, miközben folyton arra törekszik, hogy jobbá tegye önmagát, az életét és a környezetét, amelyben él.

A Rák több szempontból is szerény, beleértve az önuralmát, amikor saját eredményei megosztásáról van szó. Nem vág fel azzal, hogy mit ért el, vagy hogyan győzött le egy kihívást, ám ha a szeretteiről van szó, ő a legnagyobb szurkoló a világon. Ugyanakkor hajlamos rá, hogy csak a szerettei sikereire összpontosítson, holott nincs azzal semmi baj, ha büszke a saját eredményeire. A Szűz jegy szülötte pedig természeténél fogva szerény és alázatos, egyúttal szereti, ha földhözragadt embernek tartják.

Büszke az eredményeire, de soha nem arrogáns ezekkel kapcsolatban. Az is elmondható róla, hogy nem épp az újítók közé tartozik, inkább ragaszkodik a bevált módszerekhez, amelyekről tudja, hogy működnek. Ez a vonás konzervatív személyiséget kölcsönöz számára, elzárkózva az új vagy modern gondolkodásmódoktól. De arra is hajlamos, hogy másokat helyezzen maga elé, amely előbb-utóbb éreztetni kezdi a negatív hatását.

Így hát az a legjobb, ha a saját igényeiről sem feledkezik el, mert ez igazán fontos az önszeretethez. De a Mérleg is szerény típus, nem engedi, hogy a dicséret a fejébe szálljon. Ettől függetlenül sosem bánja, ha bókokat kap, mindig viszonozza is azokat, s közben csendes magabiztosság árad belőle. Az igazságosság is nagyon fontos számára, ezt mindig szem előtt tartja, emellett mindenkinek a legjobbat akarja.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.