Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

A Shell a Fortnite-on keresztül népszerűsíti a fosszilis tüzelőanyagokat

Erre a lépésre talán senki sem számított, főleg nem a fiatal játékosok.

...svg content...Fotó: Unsplash/Krzysztof Hepner
Konzol/Videójátékok
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Klímaaktivisták szólaltak fel a Shell ellen, amiért a vállalat népszerű videójátékosokkal és fiatalokat megszólító influencerekkel együttműködve népszerűsíti a fosszilis üzemanyagokat a fiatalabb generáció körében.

Az olajipari óriásvállalat, mely júliusban több mint 5 milliárd dolláros (!) negyedéves nyereségről számolt be, a Fortnite alkotóival dolgozott együtt, s több platformon is azért fizetett játékosoknak, bemutassák az „ultimate road trips” promócióját, mely valójában a vállalat által V-Power Nitro+-nak nevezett új benzin marketingkampányának része. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

A Media Matters for America nevű csoport azonban felhívta a nyilvánosság figyelmét, hogy a vállalat fiatal játékosokat céloz meg a Twitch-en, a TikTok-on, az Instagramon és a YouTube-on, s arra próbálja ösztönözni őket, hogy tankoljanak virtuális járműveket interaktív Shell benzinkutakon, és posztoljanak képernyőképeket a játékból a #Shellroadtrips hashtaggel.

A csoport kutatásai alapján a Shell legkevesebb hat streamer által szponzorált élő közvetítést támogatott a játékról a Twitch-en, akiknek összesen 5,5 millió követőjük van. Mindemellett három olyan tartalomkészítőt is azonosított más platformokon, akiket azért fizettek, hogy videóikban népszerűsítsék a kampányt.

Egy Chica felhasználónevű YouTuber múlt havi egyetlen fizetett promóciós posztja például potenciálisan 1,74 millió embert ért el. Allison Fisher, a Media Matters klíma- és energiaügyi programjának igazgatója a Shell megkérdőjelezhető gyakorlata kapcsán rámutatott:

„A Shell fiataloknak szóló marketingje egy újabb példa arra, hogy a nagy olajcégek a profitot az emberek és a bolygó fölé helyezik, holott évtizedek óta tudják, hogy az általuk forgalmazott termékek okozzák az éghajlati válságot.”

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.

Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren történt a baleset a Pohoda fesztiválon.