Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Sértő megjegyzése miatt mondott le a tokiói olimpia kreatív igazgatója

Szaszaki Hirosi kollégáival osztotta meg sértő ötleteit, melyek miatt végül kénytelen volt lemondani a tokiói olimpia szervezésében betöltött kreatív igazgatói pozíciójáról.

...svg content...Fotó: Kyle Dias/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Egy évvel ezelőtt még jó ötletnek tűnt az ötkarikás játékok kreatív igazgatója számára, hogy a népszerű komikus és plus-size divattervező, Naomi Watanabe malacjelmezbe öltöztetve jelenleg meg a tokiói olimpia nyitóünnepségén. 

Csütörtökön kiderült, mégsem volt olyan mókás a felvetés, mikor egy nappal azután, hogy egy japán magazin nyilvánosságra hozta az ügyet, Szaszaki Hirosi, a tokiói olimpia kreatív igazgatója benyújtotta a lemondásáról szóló nyilatkozatot. Néhány hete egyébként a szervezőbizottság elnöke, Mori Josiró távozott pozíciójából szexista megjegyzései miatt. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A két lemondás között egyébként igen élesek a különbségek. Míg Mori eredetileg ugyan bocsánatot kért, de közölte, nem fogja elhagyni a szervezőbizottságot, és végül egy héttel később, a közvélemény nyomására mondott csak le elnöki pozíciójáról, Szaszaki alig néhány órával azután jelentette be távozását, hogy a Shukan Bunshun hetilap portálján megjelent a cikk az ügyről.

Szaszaki csütörtöki nyilatkozatából kiderül, hogy a sokak által felháborítónak tartott kijelentéseit egy kollégáival közös csoportbeszélgetésben tette, ahol egyébként számos munkatársa élesen bírálta a megjegyzéseit és sértőnek nevezte azokat – írja a New York Times.

Most az emberek megtudták, mit írtam a munkatársaimnak. Nem tudom elmondani, mennyire sajnálom, amit mondtam

– közölte a férfi. Hozzátette, hogy rajongója Naomi Watanabe-nak.

Próbálok nem viccet csinálni a különbözőségekből, a nemekből és mások kinézetből. Szörnyű félreértés volt. Sikerült felismernem, hogy figyelmetlen és érzéketlen voltam

– folytatta Szaszaki.

Az olimpiáig körülbelül 4 hónap van hátra.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.