Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

Zavarja a nézőket, nem használhatnak többé zöld mezt a csapatok a Serie A-ban

Fotó: Twitter/West Ham News & Views
not image

Nagy Noel

2021. július 16. - 16:04

Határozatott hozott az olasz liga, melynek értelmében a 2022/23-as szezontól kezdődően nem használhatnak zöld színű mezt az élvonalban szereplő csapatok.

Meglepően egyszerű a döntés indoklása, a liga vezetése szerint ugyanis a zöld mez beleolvadhat a képbe a fű miatt a nézők számára – írja a Football Italia. A döntést azért jelentették be ilyen korán, hogy a csapatoknak legyen idejük felkészülni a szabály alkalmazására.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Mint a sportportál is írja, a döntést elsősorban a televíziós társaságok nyomására hozták meg, akik már korábban többször kifejezték aggodalmukat, hogy probléma lehet a közvetítések során a zöld mezekkel.

A 2020/21-es szezon során ráadásul ez több csapatot is érintett, elég csak az Atalanta „Karácsonyfa-mezére” vagy a Lazio teljesen neonzöld idegenbeli mezére gondolni. A Sassuolo esete kérdéses, amelynek meze ugyan zöld, de fekete csíkokkal van tele.

A döntés nem csak a mezekre, hanem a zoknikra és a sportnadrágokra is vonatkozik, amennyiben viszont ez a három ruhadarab eltérő színű, akkor az egyik esetében ki kell választani egy „domináns” színt, amely nem lehet a zöld.