Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Zavarja a nézőket, nem használhatnak többé zöld mezt a csapatok a Serie A-ban

Határozatott hozott az olasz liga, melynek értelmében a 2022/23-as szezontól kezdődően nem használhatnak zöld színű mezt az élvonalban szereplő csapatok.

...svg content...Fotó: Twitter/West Ham News & Views
Sport
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Meglepően egyszerű a döntés indoklása, a liga vezetése szerint ugyanis a zöld mez beleolvadhat a képbe a fű miatt a nézők számára – írja a Football Italia. A döntést azért jelentették be ilyen korán, hogy a csapatoknak legyen idejük felkészülni a szabály alkalmazására.

Mint a sportportál is írja, a döntést elsősorban a televíziós társaságok nyomására hozták meg, akik már korábban többször kifejezték aggodalmukat, hogy probléma lehet a közvetítések során a zöld mezekkel. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

A 2020/21-es szezon során ráadásul ez több csapatot is érintett, elég csak az Atalanta „Karácsonyfa-mezére” vagy a Lazio teljesen neonzöld idegenbeli mezére gondolni. A Sassuolo esete kérdéses, amelynek meze ugyan zöld, de fekete csíkokkal van tele.

A döntés nem csak a mezekre, hanem a zoknikra és a sportnadrágokra is vonatkozik, amennyiben viszont ez a három ruhadarab eltérő színű, akkor az egyik esetében ki kell választani egy „domináns” színt, amely nem lehet a zöld.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.