Dollár
426,35 Ft
Euró
421,07 Ft
Font
481,56 Ft
Bitcoin
19,975 $

Más átigazolások finanszírozása végett áldozhatják be a Barcelona fiatalját

Fotó: EPA/STR
not image

Nagy Noel

2021. december 26. - 02:48

Mindenképpen szeretné átalakítani a keretet Xavi a következő szezonra, ami bizonyos vezéráldozatokkal fog járni.

Szinte biztos távozónak tekinthető például Sergino Dest, akit pontosan azért kívánnak értékesíteni, hogy legyen pénz más átigazolásokra – írja az ESPN. Az amerikai jobbhátvédért elsősorban a Bayern München érdeklődik, amely már a Barca előtt is le akarta igazolni.

Soron kívül Diákjai előtt esett össze egy tanárnő, kollégája kezdte meg az újraélesztését

Egyelőre Philippe Coutinho és Samuel Umtiti értékesítése nem lehetséges, mert senkinek nem kell a két kimagasló fizetéssel, ámde nagyon gyenge teljesítménnyel rendelkező játékos, így nem tud felszabadulni kellő bértömeg sem.

A 21 éves Dest így biztosan áldozat lesz, a jelenlegi tervek szerint a bajor klub előbb kölcsönvenné, majd adott esetben egy opciós jog aktiválásával 25 millió eurót fizetne – de az opció csak akkor aktiválódik, ha megfelelő teljesítményt nyújt.

Dest távozása viszont azért problémás, mert nem nagyon van opciója a jobbhátvéd posztra Xavinak: korábbi csapattársát, a már 38 éves Dani Alvest ugyan leigazolták, de rajta kívül csak Sergi Roberto játszik jobbhátvédet, aki viszont eredendően középpályás.

Felmerült már több név is erre a posztra a Barcelonánál, legutóbb Cesar Azpilicueta neve bukkant fel, akinek nyáron lejár a szerződése a Chelseavel. Ezzel viszont szintén az a probléma, hogy ideiglenes megoldás, mivel a londoniak csapatkapitánya is már 32 éves.