Forradalmi funkció maradhat le a Samsung Galaxy S22 okostelefonokról

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 16. - 01:47

Habár korábban szakértők azt feltételezték, hogy a kijelző alá szerelt kamerák felbukkanhatnak az újgenerációs Galaxy S-szériás készülékeknél, valójában elmaradhat a frissítés.

A GSM Arena hírportál információi szerint a Galaxy S22 és S22+ jelentős újítást kaphat, ám kizárólag a kamerarendszer esetében lesz érzékelhető javulás, a főkamera ugyanis 50 megapixel felbontású szenzorral érkezhet, ami mellé egy 12 megapixeles ultraszéles modult szerelnek.

Ami a szelfikamerát illeti, egy 10 megapixeles lencséről lehet szó, amelyet az elődjéhez hasonlóan egy hagyományos punch hole mélyére fognak süllyeszteni.

A Galaxy S22 Ultra kialakítása nem tér majd el radikálisan az S21 Ultráétól, kivéve a telefotószenzort, ami 12 megapixeles felbontásával és 3-10-szeres optikai zoomjával folyamatos nagyításra képes anélkül, hogy torzulna a kép.

A Galaxy Z Fold3 összehajtható mobiltelefonnál egyébként már felfedezhető a képernyő alá szerelt 4 megapixeles kamera, azonban a tesztek alkalmával kiderült, egyszerűen képtelen részletgazdag fotók és videók elkészítésére.

Mindezeket figyelembe véve tehát jó hírként értékelhetőek a Samsung Galaxy S22 modellsorozat kapcsán érkezett szivárogtatások, a punch hole jelenlétével ugyanis biztos, hogy szelfikamera terén sem érhet minket csalódás.