Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Salgótarjánban aláírásgyűjtés indult a posták ideiglenes bezárása ellen

Fotó: Egy ügyfél a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) értékesítéséről érdeklődik a budapesti Mammut postán 2019. november 4-én. Ezen a napon a Magyar Posta Zrt. megkezdte a MÁP Plusz értékesítését nyomtatott formában. A nyomdai állampapír hat címletben, tízezer forinttól kétmillió forintig vásárolható meg közel 2200 postai szolgáltató helyen. MTI/Máthé Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. november 1. - 20:11

A Postás Szakszervezet elnöke szerint meglepetésként érte őket a bezárás híre, amelyet két perccel azelőtt közöltek velük, hogy megjelent az erről szóló rendelet.

Az országban összesen 366 hivatal zár be a kormány által elrendelt spórolás miatt, amely nemcsak a kistelepüléseket, hanem a nagyvárosokat is érinti, a megyeszékhelyek közül pedig Szegeden zárják be a legtöbb hivatalt, összesen tizenkettőt.

Ezt követi Miskolc, Debrecen és Pécs, ahol kilenc, majd Nyíregyháza, itt hét, végül Győr és Salgótarján zárja a sort, amelyek esetében öt posta működését függesztik fel, s egyelőre azt sem lehet tudni, ez mennyi ideig tart majd.

A nagyvárosok peremkerületeiben élők is nehéz helyzetbe kerülnek

Molnár Károly salgótarjáni önkormányzati képviselő szerint érthető, hogy mindez az energiatakarékosság jegyében történik, azonban úgy véli, a bezárások kapcsán egy előzetes egyeztetésre is szükség lett volna.

Kifejtette, hogy a hirtelen meghozott döntés miatt a nagyvárosok peremkerületeiben élők is nehéz helyzetbe kerülnek, ezért ő levélben tiltakozik a postánál, valamint aláírásgyűjtést is kezdeményezett – közölte az RTL Híradó.

„Az elkövetkező napokban itt a helyiek előtt, a helyi boltokban, közösségi terekben, nyilvános helyeken aláírást gyűjtünk azért, hogy ez a több száz aláírás összejöjjön, és érzékeltessük azt, hogy ez a döntés elhibázott” – mondta.

Tavasszal oldhatják fel az ideiglenes bezárásokat

A Postás Szakszervezet elnöke, Tóth Zsuzsanna hétfőn arról nyilatkozott, miszerint őket is meglepetésként érte a bezárások híre, amelyet körülbelül két perccel azelőtt közöltek velük, hogy megjelent az erről szóló rendelet.

Elmondása szerint a posta belső szabályai alapján 60 napra vezényelhetik át a dolgozókat más hivatalokba, s úgy számolja, valószínűleg tavasszal oldhatják fel az ideiglenes bezárásokat.

„A kispostákon dolgozó kollegák a nagy postahivatalokhoz kerülnek átirányításra. A szüneteltetés során valamennyi érintett munkavállalónak munkahelye lesz” – tette hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.