Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Ryanair-rekord: övék a valaha volt legnagyobb légiközlekedési bírság Magyarországon

Korábban még kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő soha, nem ekkora. 

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Varga G. Gábor, az Egek Ura blog alapítója a Spirit FM Aktuál című műsorában szögezte le, hogy még ég kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő korábban a hazai példák között, nemhogy olyan magas, mint amilyet a Ryanair kapott. 

Varga Judit hétfőn jelentette be a közösségi oldalán, hogy 300 millió forintra büntették a Ryanair, miután fogyasztóvédelmi eljárás indult ellenük tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.  Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Az Egek Ura blog alapítója felidézte, hogy Magyarországon rekordnak számít ez a büntetés, de európai összevetésben is nagyon jelentősnek számít a mostani összeg – írja az ATV

Varga Judit hozzátette, hogy „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is”. 

A Ryanair szinte azonnal reagált, alaptalannak nevezték a bírságot, amelyről még hivatalos értesítőt sem kaptak, de az biztos, hogy fellebbezni fognak ellene, ha kell uniós bíróságra is mennek. 

A légitársaság közleményében azt írja, a fellebbezést arra alapozza, hogy egy uniós rendelet értelmében minden uniós légitársaság számára adott a lehetőség, hogy a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hivatalok beavatkozása nélkül, szabadon állapítsa meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait. 

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.