Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Ryanair-rekord: övék a valaha volt legnagyobb légiközlekedési bírság Magyarországon

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 10. - 10:29

Korábban még kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő soha, nem ekkora. 

Varga G. Gábor, az Egek Ura blog alapítója a Spirit FM Aktuál című műsorában szögezte le, hogy még ég kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő korábban a hazai példák között, nemhogy olyan magas, mint amilyet a Ryanair kapott. 

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Varga Judit hétfőn jelentette be a közösségi oldalán, hogy 300 millió forintra büntették a Ryanair, miután fogyasztóvédelmi eljárás indult ellenük tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. 

Az Egek Ura blog alapítója felidézte, hogy Magyarországon rekordnak számít ez a büntetés, de európai összevetésben is nagyon jelentősnek számít a mostani összeg – írja az ATV

Varga Judit hozzátette, hogy „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is”. 

A Ryanair szinte azonnal reagált, alaptalannak nevezték a bírságot, amelyről még hivatalos értesítőt sem kaptak, de az biztos, hogy fellebbezni fognak ellene, ha kell uniós bíróságra is mennek. 

A légitársaság közleményében azt írja, a fellebbezést arra alapozza, hogy egy uniós rendelet értelmében minden uniós légitársaság számára adott a lehetőség, hogy a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hivatalok beavatkozása nélkül, szabadon állapítsa meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.