Dollár
428,62 Ft
Euró
421,03 Ft
Font
477,52 Ft
Bitcoin
19,378 $

Rusvai Miklós szerint az oltás után mindenkinek meg kellene fertőződnie a vírussal

Fotó: Unsplash/CDC
not image

Borbély Fanni

2021. november 16. - 20:45

Rusvai Miklós vírusszakértő a koronavírus-járvány kezdete óta osztja meg meglátásait a járvány kapcsán, most pedig elmondta, szerinte hogyan lehetne megfékezni azt.

Rusvai Miklós az RTL Klub Reggeli műsorának vendégeként beszélt a koronavírus-fertőzés magyarországi terjedéséről, az aktuális járványügyi adatokról, de azt is megosztotta, hogy szerinte miként tudnánk véget vetni a járványnak.

Soron kívül Orbán: jön a gyármentőprogram és már dolgoznak a munkahelyvédelmi akcióterven

Mindenekelőtt kiemelte, a kormány jelenlegi döntései arra engednek következtetni járványügyi szempontból, hogy ha a továbbiakban sem terveznek komolyabb korlátozásokat, például részleges vagy teljes lezárást, úgy a negyedik hullám tetőzése is csúszni fog.

A jelenlegi járványügyi adatok alapján a szakember becslései szerint decemberben tetőzhet a járvány, ezt követően pedig szépen lassan egyre kevesebb új fertőzöttet fognak regisztrálni. A szakember kiemelte, nincs ellenére a kormány reakciója a negyedik hullámra, azonban ő még ennél is nagyobb hangsúlyt fektetne az oltásra.

Mint mondta, az első és legfontosabb maga az oltás, azonban meglátása szerint sokkal gyorsabban kilábalhatnánk a negyedik hullámból, ha az oltás után mindenki megfertőződne a vírussal, hiszen ahogyan ő maga is fogalmazott “ez adja a legjobb immunitást”.

“Tehát én a három oltásom után nagyon szeretnék most végre koronavírusos lenni, eddig ez nem történt meg, tehát nem volt olyan szerencsém, mert akkor már nyálkahártya-immunitásom, tehát hármas szintű immunitásom lenne”.

Hozzátette, ha megfertőződne a vírussal, kiderülne, hogy a szervezete mennyi antitestet termelt és mennyire képes ellenállni a fertőzésnek. A szakember szerint egyszer mindenki át fog esni a fertőzésen, ezért azt látja jó megoldásnak, ha az oltást követően megfertőződünk, hogy minden szinten kialakuljon a szervezetben az immunitás a vírussal szemben.