Rusvai a delta variánsról: „Esetleg az iskolakezdés bezavarhat még”

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. július 20. - 07:56

A szakember azonban főként az időjárástól tartana, az táplálhatja leginkább a delta variáns terjedését, emiatt is lenne fontos, hogy az oltatlanok felvegyék az oltásaikat.

Rusvai Miklós ismét a TV2 vendége volt a Mokkában, ahol több témát is érintettek, köztük természetesen az esetleges negyedik hullámmal, vagy a delta variánssal, ami az eddigi legveszélyesebb verziója lehet a koronavírusnak.

Pillanatnyilag mondhatni minden nyugodt a vírushelyzetet tekintve Magyarországon, ahol sok más országgal ellentétben a delta variáns továbbra sem tudott agresszíven elterjedni. A magyar szakértő úgy gondolja, hogy később hazánkban is ez a vírus lesz a variáns.

Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nagy hullámra kell számítanunk, mivel már több mint 5,5 millióan beoltatták magukat, és hamarosan a harmadik oltásunkat is felvehetjük, tehát minden adott a sikeres védekezéshez.

„Nálunk is az lesz majd a domináns, tehát előbb-utóbb kiszorítja az alfa variánst, de én úgy gondolom, hogy igazán nagyszámú eset csak a kedvezőtlen időjárás, az ősz bekövetkeztével lesz majd nálunk.”

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre – 7.19.

„Esetleg az iskolakezdés bezavarhat még.” – tette hozzá a válaszában Rusvai, aki folyamatosan figyelemmel követi az eseményeket. Jelenleg tehát továbbra sem vált dominánssá a delta variáns, de az oltatlanok potenciális veszélyt jelenthetnek egy következő hullám kapcsán.