Rubint Réka: 15 évesen egy tisztességes fekvőtámaszt sem tudtam megcsinálni

Fotó: RTL Magyarország /SajtóKlub
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint tinédzserként sokat fogyott, de az állóképességével nem volt elégedett, ami arra ösztönözte, hogy változtasson.

Rubint Réka a Story magazinnak adott interjújában többek között a gyermekkoráról és a családjáról mesélt, így azt is elárulta, hogy a szülei a mezőgazdaságban dolgoztak, a testvérével pedig sokat segítettek nekik, nem igazán lazsáltak.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Az egészséges táplálkozás csak később kezdte foglalkoztatni: elmondása szerint 13 évesen „jó húsban lévő, az átlagosnál kicsit molettebb” tinédzser volt, ezért elkezdett odafigyelni arra, mit eszik, valamint tornagyakorlatokat végzett.

Ezt követően sokat fogyott, de az állóképességével nem volt elégedett, a testnevelésórán is rosszul teljesített. Mindez arra ösztönözte, hogy változtasson, így futni, úszni, erősíteni kezdett, év végére pedig 4-esre tornázta fel a korábbi 2-est.

„Emlékszem, az egészségügyi szakközépben a tesitanárom 15 évesen meg akart buktatni, mert egy métert nem tudtam lefutni, és egy tisztességes fekvőtámaszt sem tudtam megcsinálni. Kegyelemkettest kaptam az egyébként kitűnő félévi jegyeim mellé”

– emlékezett vissza Réka.

Állítása szerint az elért siker után vált szenvedélyévé a sport, ami egyúttal lelki kapaszkodót is nyújtott neki. Hozzátette, a kifogyhatatlan energiáját és az elszántságát az édesapjától örökölte, aki nem ismert lehetetlent, ha pedig a fejébe vett valamit, azt véghez is vitte.