Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Nagyon rosszul jár az Apple az App Store egyeduralmának végével

Az Európai Unió új szabályozása komoly bevételkiesést okoz az amerikai óriásnak.

Fotó: Unsplash/Laurenz Heymann
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Márciustól már nem csupán az App Store alkalmazásai közül válogathatnak az almás márka tulajdonosai, az Európai Unió új jogszabálya szerint ugyanis hamarosan a Google Play is elérhető lesz az Apple készülékein. Ez azonban csupán a felhasználók számára lesz örömteli újdonság.

Az Apple már sokkal kevésbé örülhet neki, mivel a cupertinóiak ezzel komoly összegektől esnek el, hiszen az alkalmazások fejlesztőinek járulékai alaposan megcsappannak a döntés hatására. Az amerikai tőzsdén tapasztalt 3 százalékos zuhanás ugyanakkor nem kizárólag ennek a hírnek köszönhető – írja az Infostart. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A legfrissebb előrejelzések szerint ugyanis az Apple kínai piaca mintegy 6 milliárd dollárral kevesebb bevételt fog hozni a következő negyedévben, mint korábban. 2023 utolsó negyedévének jelentése is komoly zsugorodást mutatott, hiszen a decemberi adatok szerint a korábbi prognózisban szereplő 23,53 milliárd dollár helyett mindössze 20,82 milliárd dollár lett a bevétel.

A teljes piacot nézve már jobb a helyzet, az Apple decemberi eladásai 119,58 milliárd dolláros bevételt hoztak, ami meghaladta az elemzői várakozásokat. A nettó nyereség 29,99 milliárd dollárról 33,92 milliárdra nőtt. Az aktív készülékek száma is nagyot ugrott, 2-ről 2,2 milliárdra. A kínai piacot leszámítva pedig mindenhol nőttek az Apple eladásai.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.