Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Rossi újoncot avat, az Aranycsapat óta nem látott veretlenségi sorozat a tét

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szeretné minél jobban felkészíteni a csapatot a nyári Eb-re.

Budapest, 2023. november 19. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A németországi kontinenstornáig Magyarország még négy felkészülési mérkőzést játszik, ebből kettőt, Törökország és Koszovó ellen pénteken és kedden. Marco Rossi a törökök elleni találkozót megelőzően tartott sajtótájékoztatót, a kapitány számos lényeges részletre kitért.

Ezek közül az egyik legfontosabb a kapuskérdés volt. Rossi ugyan megerősítette, hogy Dibusz Dénes, valamint a válogatottba másfél év után visszatérő Gulácsi Péter is szerepet kap a találkozókon, ám azt most még nem árulta el, hogy Törökország ellen melyik hálóőrt küldi pályára. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Rossi arról is beszélt, hogy a válogatottban újoncot avatnak, méghozzá a korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál fiát. Mint mondta, mindenképp szeretné játszatni Dárdai Mártont, mivel az edzésen jók voltak a tapasztalatai. A Hertha 22 éves játékosa így minden bizonnyal debütálhat a nemzeti csapatban a következő találkozók valamelyikén.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy Willi Orbán egész biztosan nem játszik majd a márciusi felkészülési mérkőzéseken, ahogy fogalmazott, egy „szinte jelentéktelen közelítő izomproblémát tapasztaltunk nála”, azonban az Eb előtt nem akarnak kockáztatni. Rossi a veretlenségi sorozatról is szót ejtett, ugyanis ha a csapat nem kap ki a törököktől, úgy 13 mérkőzésre nyúlik a széria, amihez hasonlót a legendás Aranycsapat óta nem produkált a magyar válogatott.

„A veretlenség számunkra is fontos tényező, de nem tulajdoníthatunk túl nagy jelentőséget neki. Megpróbáljuk folytatni a sorozatot, de Törökország nagyon erős ellenfél. Szeretnénk jól felkészülni az Eb-re, ezek a találkozók ezt a célt szolgálják” – idézte Rossit az MLSZ.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.