Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Koeman megérti, miért nem élvezi Xavi a munkát a Barcelonánál

A Barcelona volt edzője, Ronald Koeman elmondta, megérti Xavi panaszait a katalán óriásklub menedzselésével kapcsolatban, felidézve, mennyi nehézséggel jár a klub „politikai helyzete.”

Barcelona, 2020. augusztus 19. Ronald Koeman, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetõedzõje a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Mióta bejelentette, hogy az év végén távozni szeretne, Xavi nyilvánosan is elismerte, hogy nem élvezi a munkáját a Barcelonánál és úgy érzi, nem értékelik eléggé az általa elért eredményeket. Ronald Koeman, akit Xavi 2021. novemberében váltott a csapat kispadján, az ESPN holland nyelvű adásának elárulta, megérti őt:

„Sokkal nagyobb élmény játékosnak lenni Barcelonában, mint edzőnek. Szenvedtem a nyomástól és a stressztől, ez a legnehezebb munka, amit valaha csináltam. Megértem Xavit. Az én esetemben az elnökkel volt konfliktusom. Az ő esetében, katalánként és a klub gyermekeként, ő is rájött arra, hogy játékosnak sokkal jobb lenni, mint edzőnek, az volt nekem is nagyon nehéz.” Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A jelenleg a holland válogatottat irányító Koeman hozzátette, hogy a média külső nyomása és a belső játszmák is bonyolítják a Barcelona edzőjének munkáját: „Minden tisztelettel: Xavi Katarban edzősködött, mielőtt Barcelonába ment. Ott mindent eléraktak. Folyamatosan dicsérték és most meglátta a másik oldalt.”

„A média folyamatosan fegyvert fog rád és a politikai helyzet sem valami rózsás a klubnál. A fejétől bűzlik a fal. Azon kéne lenniük, hogy az edző rendesen tudjon dolgozni. Nem kaptam idegösszeomlást, de szenvedtem a nyomástól és a stressztől a klubnál. Nem olyan felemelő, amikor az ember gyerekei elsírják magukat, amikor elveszítesz egy meccset. Akkor persze, hogy azt mondod, b****a meg, húzok innen.”

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.