Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,71 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
450,81 Ft
Bitcoin
67,012 $

Romlott ételt kaptak a betegek egy budapesti kórházban, tömeges ételmérgezés történt

A különböző osztályokon fekvők és dolgozók is fogyasztottak az ételből.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Több egymástól független forrás értesülései szerint romlott étel miatt tömeges ételmérgezés történt a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórházában. Mint kiderült, az egészségügyi dolgozók és a betegek is az intézmény szerződéses partnere, a P. Dussmann Kft. által szállított ebédből fogyasztottak korábban.

A Magyar Hang információi szerint legalább 36, különböző osztályokokon fekvő beteg enyhe hasmenést kapott a főétel elfogyasztása után, a minőségi hiba pedig az első adagok kiosztása után derült ki. Azonnal reagáltak és leállították az ételosztást, de a kórház gyors intézkedése ellenére a páciensek kisebb csoportja már fogyasztott az ételből. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

A P. Dussmann Kft. élelmezési ágazatának igazgatója, Varga Krisztián a portálnak nyilatkozva megerősítette, hogy a Szent Imre Kórházat a Bajcsy-Zsilinszky Kórház konyhájáról látják el, és a történtek körülményeinek vizsgálata jelenleg is zajlik. A Szent Imre Kórház PR-osztályának közléséből pedig kiderül:

Az érintettek hétfőn és kedden diétás menüt kaptak, jelenleg jól vannak, hasmenésük elmúlt. „Az intézmény higiénikusa az illetékes hatóságok felé jelentette a történteket, a vizsgálatok megkezdődtek” – tették hozzá. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy márciusban tisztítószer került a pilisborosjenői óvodások reggelijébe, az intézményvezető belső vizsgálatot indított az ügyben.