Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Roberto Carlos számon kérte Dzsudzsák Balázst, hogy miért nem hívja fel

Fotó: Dzsudzsák Balázs, miután lecserélték búcsúmérkőzésén a Magyarország – Görögország felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. november 20-án. A játékos 109. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, amivel rekorderré lépett elő. MTI/Mónus Márton
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Dzsudzsák Balázs a Csisztu Zsuzsának adott exkluzív interjújában arról is beszélt, hogy többek között spanyolul is tanul.

Dzsudzsák Balázs nagy utat járt be a karrierjében, számos siker van mögötte, és még mindig aktív. Mindig is törekedett arra, hogy új dolgokat tanuljon, akár a pályán, akár azon kívül, hiszen ettől válik többé az ember.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A nemzetközi karrier miatt nyilván sokkal többet látott, mintha mindvégig idehaza futballozott volna, ráadásul nagynevű játékosok vették körbe, miközben hamar sztárrá vált Hollandiában, ahol a mai napig emlékeznek rá.

„Mostanra pedig igencsak összeszedtél egy kis nemzetközi jártasságot a világban és a nyelvek terén is ragadt rád valami…” – olvasható a Mandiner exkluzív interjújában a kérdések között. „Igen, ma már az angol mellett nem nagyon adnak el hollandul, oroszul sem és most spanyolul is tanulok. és nyilván nem csak ezért mozgok otthonosabban egy ilyen futball-legendákkal teli közegben.” – reagált Balázs.

„Nagyon jó érzést az megélni, hogy ez az a szint, ahol nem az anyagiak, nem a hőzöngés, nem a kapcsolatok számítanak, hanem itt a vébén, egy ilyen legendákkal teli környezetben csak akkor vesznek komolyan, ha letettél valamit az asztalra.”

Nemrég Roberto Carlosszal is összefutott, aki meg is szólította a magyar sztárt. „S ha módodban állt olyan játékosokkal egy csapatban játszani, akik maguk is igazi legendák. Tegnap, amikor indultunk a Legendák meccsére (ez a Legend’s Cup, a FIFA szervezésében a világbajnokság alatt zajló, egykori legendák meghívásával zajló minitorna), ültünk ott Kevin Kurányival és leballagott a lobbiba Roberto Carlos és odaszólt nekem, hogy „ugyanaz ám a számom még mindig!” és szó szerint számon kérte, hogy miért nem hívom fel – nevet.

Sorra jöttek a hírességek, még  Eto’o-val is találkozott a válogatott korábbi csapatkapitánya. „Így aztán együtt buszoztunk a stadionba és vissza, végig beszéltük az úton, és ott pedig Samuel  Eto’o-val találkoztunk és beszélgettünk egy jót. És tudod, fantasztikus érzés, hogy nem csak tudják a nevem, de úgy érzem, hogy a világ legjobb játékosai befogadtak. És 5-6-7 év elteltével is tudnak hova tenni, és van miről beszélgetnünk, és az sem titok, remélem előbb-utóbb én is meghívót kapok ebbe a nagyszerű és legendás társaságba.”