Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Reviczky Gábor rákkal küzd, visszautasítja a kemoterápiát

Fotó: A Nemzet Művésze címmel idén kitüntetett Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az MMA rendes tagja a Pesti Vígadóban 2021. október 22-én. MTI/Cseke Csilla
Style
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar színészlegenda Reviczky Gábor rákkal küzd, már meg is operálták, de a kemoterápiát visszautasítja.

Reviczky Gábor komoly harcot vív a rákkal, már az operáción is átesett, és szerencsére úgy tűnik, hogy időben sikerült elcsípni a betegséget. Kiderült, hogy a legenda prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Megjegyezte, minden 40 felett járó férfitársának üzeni, keressék meg azt az orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet. „Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet.” – mesélte a Blikknek Reviczky.

Tíz helyen végeztek el nála biopsziát, és sajnálatos módon mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetben.

Reviczky jelenleg egy speciális vizsgálatra vár, ami a PET CT, melyet követően eldől, hogy milyen utókezelésre számíthat. Ez egy nagyon költséges vizsgálat, ami kapcsán hosszú a várakozási lista, így ha hívják a színészt, azonnal mennie kell.

„Éppen ezért csak olyan feltétellel tudok most bármilyen munkát elvállalni, hogy ha szólnak, azonnal indulnom kell.” Az már biztos, hogy határozott nemet mond a kemoterápiára, és mivel idehaza nincs még célzott kemoterápia, a lehetőséget vissza fogja utasítani. „Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés.”