Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Reuters: ha Babis nyer Csehországban, baráti kapcsolatokat fog ápolni Orbánnal

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnökének találkozója a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Pruhonicében 2022. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hozzátették, a másik két jelölt „határozottan nyugatbarát irányvonalat képviselne, és támogatná a kormány Ukrajnának nyújtott erőteljes támogatását.”

A Wprost beszámolójából kiderül, miszerint a csehek új elnököt választanak, ám a szavazás meglepetésekkel is szolgálhat. Emellett arra számítottak, hogy az első forduló nem hoz végleges eredményt, s ez végül így is lett.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Kiemelték, hogy a második forduló január 27-én és 28-án lesz, azonban a jelöltek közül már csak ketten vannak versenyben: Petr Pavel nyugalmazott tábornok ás Andrej Babis volt kormányfő – derül ki a Mandiner beszámolójából.

A Reuters szerint Babis, aki jelenleg az ellenzéket vezeti, összetűzésbe kerülhet a mostani jobbközép kormánnyal, és valószínűleg baráti kapcsolatokat fog fenntartani Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A másik két jelölt pedig „határozottan nyugatbarát irányvonalat képviselne, és támogatná a kormány Ukrajnának nyújtott erőteljes támogatását”, majd leszögezték, hogy Babisnak kemény csatát kell majd vívnia a végső győzelemért.

Ezt követően felhívták a figyelmet, hogy a célegyenesben zajló események is befolyásolhatják a végeredményt, mivel a választók mintegy negyede még mindig nem döntötte el, kire adja le a szavazatát.