Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,888 $

Belehalt sérüléseibe a vitorlázó repülővel lezuhant 17 éves fiatal lány

A mentők gyors ellátása ellenére belehalt sérüléseibe a fiatal.

...svg content...Fotó: TV2
Baleset
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt megírtuk, életveszélyesen megsérült egy 17 éves lány a Dunakeszi Repülőtéren, miután a vitorlázógép, amelyen ült, végül lezuhant. A fiatalnak több helyen is betört a koponyája, illetve a lábai is nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek. Úgy tudni, az egyik családtag hívta ki a mentőket, miután a gépet nem látta a levegőben, ami végül a földnek csapódva állt meg.

Az összeroncsolódott gépből a tűzoltók szabadították ki a fiatalt, aki valószínűleg a turbulencia miatt szenvedett balesetet. Vasárnap délután történt az incidens, a lány egyedül tartózkodott a gépen, aminek az eleje szinte teljesen összeroncsolódott. A fiatalt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de már a helyszínen életmentő beavatkozásokra volt szükség. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

A Blikk azonban arról ír, a 17 éves lány hétfőre virradó éjszaka elhunyt. Ezen információkat Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette a Telexnek. Közlése szerint a fiatalt súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, de a mentők gyors ellátása ellenére belehalt a sérüléseibe.

Mindemellett tudatta azt is, hogy a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit. Illetve úgy tudni, a lánynak nem volt túl nagy rutinja, gyakorló repülésre emelkedett fel vasárnap délután. Állítólag a repülőt csörlővel emelték a magasba, ekkor még nem merült fel probléma.

A leválását követően néhány manővert is végrehajtott a levegőben. Ám ezután egyelőre tisztázatlan módon gyorsan kezdett veszíteni a magasságából. A légügyi hatóság azt is vizsgálja, hogy esetleg időjárási körülmények vezethettek-e a tragédiához – teszik hozzá a cikkben.

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.